Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

‘Bisiklet Turu’ yaygınlaşmalı

27 Eylül 2022 Salı 02:24
Hayatımızın önemli bir bölümü artık araçlarda, toplu taşıma araçlarında ve duraklarda geçiyor.
 
Bilhassa otobüs duraklarında zamanında gelmeyen araçlar ve yolculuk esnasında gideceğimiz mesafenin aşırı trafik yoğunluğu nedeniyle uzun sürmesi zamanımızın büyük bir bölümünü alıyor.
 
Bu noktadan hareketle spor aktiviteleri oldukça sınırlı kalıyor ve dolayısıyla kendimize zaman ayıramamaktayız.
 
Bisiklet kullanımını teşvik etmek ve boşa geçen zamanı en verimli biçimde spor yaparak geçirmek oldukça önemli.
 
Bu manada geçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Haraketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Bisiklet Turu’ düzenledi. Bisiklet sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği tur, Konyaaltı Caddesi’nden başlayarak, Şarampol Caddesi’nde sona erdi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında kentleri ve belediyeleri temiz ve sürdürülebilir ulaşım araçlarına dikkat çekmek amacıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. Bisiklet gruplarının ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tur, Konyaaltı Caddesi’nden başladı. Atatürk Caddesi, Işıklar Caddesi ve Arık Caddesi’nden devam eden tur, Şarampol Caddesi’nde sonra erdi. Bisiklet sevdalıları, Antalya sokaklarını zil sesleriyle inletirken, vatandaşlarda alkışlarla destek oldu.
 
Yine aynı şekilde Avrupa Haraketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, gün içinde de Şarampol Caddesi ile Kapalı Yol arasındaki güzergah trafiğe kapatılarak, ‘Arabasız Gün’ etkinliği gerçekleştirildi. Alanda vatandaşlara, araç kullanımının azaltılmasına yönelik çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Korusu da, şarkı ve türkülerle keyifli bir konser verdi.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği destekli yürütülen Matchup Projesi kapsamında bünyesinde kattığı 30 e-skuter, birimler arasındaki ulaşımda araç kullanımını ve karbon salımını en aza indirmek amacıyla dış birimlere dağıtıldı. Büyükşehir personeli, skuterler ile belediye önünde kısa bir tur attı. Büyükşehir Belediyesi, e-skuterler için 5 noktada şarj alanı oluşturdu.
 
Farkındalık yaratmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek lazım.
 
Bunun için de bisiklet kullanımını yaygınlaştırıcı etkinlikleri sürekli hale getirmek lazım.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 455 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim