Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.296
    %0.73
  • Dolar
    32.3427
    %0.27
  • Euro
    34.8336
    %1.74

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Edebiyat Günleri

23 Kasım 2022 Çarşamba 10:48
İlimizde zaman zaman sanatsal, kültürel etkinlikler düzenleniyor.
 
Söz konusu etkinliklerde bir bakıma branşında başarılı olan sanatçılara da ödülleri takdim edilmekte.
 
İlimiz yerli ve yabancı turistlerin büyük rağbet gösterdiği bir şehir. Bu manada ilimizde gerçekleştirilen her türlü organizasyon da ilimizin sosyal ve kültürel hayatına ayrı bir değer ve heyecan katmakta.
 
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Antalya Edebiyat Günleri’nde de başarılı sanatçılara ve edebiyatçılara ödülleri verildi.
 
Yazımın başında da ifade ettiğim gibi Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri, ödül gecesiyle sona erdi. Gecede Necati Tosuner’e ve İsmail Uyaroğlu’na ‘Onur Ödülleri’ takdim edildi.
 
Bu noktadan hareketle Muratpaşa Belediyesi’nin yazın dünyasının en canlı alanlarından öykü dalında yılın en iyilerini ödüllendirdiği Antalya Edebiyat Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceyle sona erdi. Antalya Edebiyat Günleri, 7’nci yılında ‘Unutmak/Hatırlamak’ temasıyla gerçekleştirilirken etkinlik sergiler, imza günleri, söyleşiler ve panellerle 3 gün boyunca devam etti. Gönüllü Genel Yönetmenliğini Ferruh Tunç’un yaptığı Antalya Edebiyat Günleri, Ahmet Telli, Mahmut Temizyürek, Özcan Karabulut, Prof. Dr. Nedret Öztokat Kılıçeri, Prof. Dr. Mehmet Samsakçı, Prof. Dr. Ece Korkut, Prof. Dr. Ali Sükrü Çoruk, Selahaddin Yıldırım, İbrahim Karaoğlu gibi edebiyatın ve sanatın farklı disiplinlerinden onlarca isimi Antalya’da bir araya getirdi.
 
Öte yandan Antalya Edebiyat Günleri’nin ödül gecesi, senarist, yönetmen, oyun ve köşe yazarı Işıl Özgentürk’ün ekim ayında düzenlediği öykü atölyesinden çıkan ‘genç hikayelere’ ödüllerin verilmesiyle başladı. ‘Hikaye’ isimli çalışmasıyla Yenersu Duru Koç’un üçüncülük ödülünü aldığı gecede ikincilik ödülü ‘Hayaller Okyanusu’yla Melike Aybey’in oldu. Birincilik ödülü ise ‘Dedemin Bakkalı’ isimli öyküsüyle Zeynep Çelikkanat’a verildi. Ödülleri, Dr.
 
Ayşegül Tözeren takdim ederken dereceye girenler, toplam 3 bin liralık kitap çekinin de sahibi oldu.
 
Antalya Edebiyat Günleri’nin geleneksel hale gelen ödülleri ise bu yıl başta öykü olmak üzere roman, deneme, oyun gibi yazınsal türlerde yapıtlar veren Necati Tosuner ve şiire Behçet Necatigil’in cesaretlendirmesiyle başlayan İsmail Uyaroğlu’nun oldu.
 
7’nci Antalya Edebiyat Günleri, ödül törenin ardından Türk halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan konseriyle sona erdi.
 
Bu tarz sanatsal ve kültürel etkinlikler daha da artmalı diye düşünüyorum.
 
Bu yöndeki her türlü organizasyon sosyal hayatımıza ayrı bir renk katar.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 452 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim