Bugün 13 Temmuz 2025 Pazar
- IMKB
% - Altın
4336.357
%0.00 - Dolar
40.1508
%0.00 - Euro
47.0268
%0.00
- 00:08 - 2 haftada 39 aranan şahıs yakalandı
- 23:54 - Cami müezzini bıçaklandı
- 22:40 - CHP'li belediyelere ivedi talimat
- 21:11 - Çaylar, DEM’li olsun Usta..
- 20:37 - Yangında 50 dönüm arazi yandı
- 17:30 - Antalya’da yanan büfe küle döndü
- 13:08 - Yaralı kargayı arkadaşları buldurdu
- 12:41 - Yedek meclis üyeleri görevde
- 12:20 - Tente hayatını kurtardı
- 12:03 - Kadın şoför, kadın müşterilerinin gözdesi oldu
- 10:30 - Özel'den Antalya mitingi
- 00:15 - Plaj hentbolunda final heyecanı
- 23:49 - Paşa'nın Aslanı karşılandı
- 20:55 - Büyükşehire hafriyat operasyonu
- 20:30 - Başkanvekili Özdemir
Adem Vural / SON HABER





Edebiyat Günleri
23 Kasım 2022 Çarşamba 10:48
İlimizde zaman zaman sanatsal, kültürel etkinlikler düzenleniyor.
Söz konusu etkinliklerde bir bakıma branşında başarılı olan sanatçılara da ödülleri takdim edilmekte.
İlimiz yerli ve yabancı turistlerin büyük rağbet gösterdiği bir şehir. Bu manada ilimizde gerçekleştirilen her türlü organizasyon da ilimizin sosyal ve kültürel hayatına ayrı bir değer ve heyecan katmakta.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Antalya Edebiyat Günleri’nde de başarılı sanatçılara ve edebiyatçılara ödülleri verildi.
Yazımın başında da ifade ettiğim gibi Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri, ödül gecesiyle sona erdi. Gecede Necati Tosuner’e ve İsmail Uyaroğlu’na ‘Onur Ödülleri’ takdim edildi.
Bu noktadan hareketle Muratpaşa Belediyesi’nin yazın dünyasının en canlı alanlarından öykü dalında yılın en iyilerini ödüllendirdiği Antalya Edebiyat Günleri, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceyle sona erdi. Antalya Edebiyat Günleri, 7’nci yılında ‘Unutmak/Hatırlamak’ temasıyla gerçekleştirilirken etkinlik sergiler, imza günleri, söyleşiler ve panellerle 3 gün boyunca devam etti. Gönüllü Genel Yönetmenliğini Ferruh Tunç’un yaptığı Antalya Edebiyat Günleri, Ahmet Telli, Mahmut Temizyürek, Özcan Karabulut, Prof. Dr. Nedret Öztokat Kılıçeri, Prof. Dr. Mehmet Samsakçı, Prof. Dr. Ece Korkut, Prof. Dr. Ali Sükrü Çoruk, Selahaddin Yıldırım, İbrahim Karaoğlu gibi edebiyatın ve sanatın farklı disiplinlerinden onlarca isimi Antalya’da bir araya getirdi.
Öte yandan Antalya Edebiyat Günleri’nin ödül gecesi, senarist, yönetmen, oyun ve köşe yazarı Işıl Özgentürk’ün ekim ayında düzenlediği öykü atölyesinden çıkan ‘genç hikayelere’ ödüllerin verilmesiyle başladı. ‘Hikaye’ isimli çalışmasıyla Yenersu Duru Koç’un üçüncülük ödülünü aldığı gecede ikincilik ödülü ‘Hayaller Okyanusu’yla Melike Aybey’in oldu. Birincilik ödülü ise ‘Dedemin Bakkalı’ isimli öyküsüyle Zeynep Çelikkanat’a verildi. Ödülleri, Dr.
Ayşegül Tözeren takdim ederken dereceye girenler, toplam 3 bin liralık kitap çekinin de sahibi oldu.
Antalya Edebiyat Günleri’nin geleneksel hale gelen ödülleri ise bu yıl başta öykü olmak üzere roman, deneme, oyun gibi yazınsal türlerde yapıtlar veren Necati Tosuner ve şiire Behçet Necatigil’in cesaretlendirmesiyle başlayan İsmail Uyaroğlu’nun oldu.
7’nci Antalya Edebiyat Günleri, ödül törenin ardından Türk halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan konseriyle sona erdi.
Bu tarz sanatsal ve kültürel etkinlikler daha da artmalı diye düşünüyorum.
Bu yöndeki her türlü organizasyon sosyal hayatımıza ayrı bir renk katar.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 616 defa okunmuştur.
BAŞKANLARI KİMLER YAKAR?Gürsel Kaya
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Cami müezzini bıçaklandı
Elektrik tellerinden çıkan yangında 50 dönüm arazi yandı
İlçe arıtma suyuyla yeşerdi
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim