Bundan 5-10 yıl öncesinde zaman zaman arkadaşlarla gittiğimiz gezi ve dinlenme merkezlerinden birisi olan Çakırlar’a uzun zaman sonra geçtiğimiz günlerde gittim.
Burada gördüğüm manzara aslında ekonomik sıkıntıların geldiği durumu özetler gibiydi.
Yıllar öncesinde ailecek giderek kahvaltı yaptığımız işletmelerde mütevazi bir kahvaltı yapabilmek bile artık çok mümkün görünmüyor.
Bir diğer ayrıntı ise, artık yıllar öncesindeki canlılıktan pek eser kalmamış durumda.
Öyle ki; bahar aylarının vazgeçilmez mekanlarından Çakırlar’da bugünlerde eski canlılıktan adeta eser kalmazken, işletme sahipleri siftah bile yapamamaktan şikayetçi.
Börek ve gözleme alanında Konyaaltı ilçesinin her geçen gün cazibesini arttıran yerleşim birimlerinden birisi olan Çakırlar’da ekonomik sıkıntılar burada da etkisini gösterirken, esnaflar satış yapamamaktan yana dertli diyebilirim.
Gözleme ve böreğin merkezi haline gelen Çakırlar’da sadece hafta içi değil, hafta sonunda da büyük bir durgunluk göze çarparken ekonomik sıkıntılar nedeniyle işletmelerdeki sessizlik dikkat çekiyor.
Ahşaptan kulübelerin yapıldığı Çakırlar’da cumartesi ve Pazar günleri eski yıllarda adeta izdiham yaşanırken, ekonomik sıkıntılar ve fiyatların sürekli artması nedeniyle bugünlerde o eski canlılıktan eser kalmamış dueumda.
Öte yandan hafta sonu Pazar günü kurulan semt pazarında da eski hareketliliğin kalmadığını söyleyen esnaflar, çok fazla gözleme işletmesi açılması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle maliyeti bile karşılayamaz hale geldiklerini belirtiyorlar.
Şehrin trafiğinden ve gürültüsünden bunalan Antalyalıların uğrak noktası haline gelen Çakırlar’da eski yıllardaki hareketlilik kalmazken, Nisan ayında olduğumuz bugünlerde vatandaşlar genel ağırlıklı olarak gezmek amacıyla bu mekana gitmeye başladı.
Anımsayacağınız üzere gözleme ve börek sektörünün kalbinin attığı Çakırlar geçtiğimiz yıllarda sadece hafta sonları değil, hafta içinde de vatandaşların ilgisine neden olurken, köy sakinlerinin yetiştirdiği sebze ve meyveler ile doğal ürünlerin sergilendiği açık semt pazarı da büyük rağbet görüyordu.
Bugünkü durgunluğun fiyatların yüksek oluşu ile ilgili olduğunu söyleyen çevre esnafı ise çoğu zaman siftah yapmadan dükkanlarını kapadıklarını belirtiyor.
Şöyle bir değerlendirme yapmak gerekirse; eski yıllarda bu aylarda hafta içi bile büyük bir yoğunluk olurdu. Aileler ayda birkaç gez buraya gelip kahvaltı yapabiliyorlardı. Şimdi hafta sonları bile o eski canlılık kalmamış durumda. Burada asıl mesele vatandaşın alım gücü azaldı.
Bu da alışverişe ve sosyal yaşantıya maalesef yansıyor.
Bu yazı toplam 139 defa okunmuştur.