Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Futbolu Bekleyen Tehlike

17 Ekim 2020 Cumartesi 01:03

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen pandemi süreci kaos ortamını hazırladığına dair iddiaları da beraberinde getiriyor. Bu konuda yorum yapmaktan ziyade o kaos iddialarının gerçekleşmemesi için temennilerimi sunuyorum. Süreci bekleyip göreceğiz. Umarım dünya bu beladan bir an önce kurtulur. Ülkemiz ve ülkemiz insanı bu süreçten en az zararla gayet de karlı ve kazançlı çıkar. Bunun için dua ediyorum. Elbette bu yaralayıcı süreci en az yara ile atlatabilmek için de bizler de çok çalışmalıyız.

  Gelelim yazının başlığına. Türk futbolunun çok da doğru yönetilmediğini biliyoruz. Parasal kaynaklar anlamında denizin bittiğini görüyoruz. Üretmekten ziyade tüketime dayalı bir futbol endüstri anlayışımız olduğunu da fark ediyoruz. Belki de ülkemizde işsizliğin çözümü olabilecek olan futbolun bu kadar kötü yönetilmesinde hepimizin suçu var. Örneğin sürekli başarı isteyen sürekli yıldız transferi isteyen kendi altyapısından çıkan oyuncusuna sabır göstermeyen taraftarlarında suçu var. 
 
  Taraftarlar başta olmak üzere sürekli sükseli transferler yaparak kendisince belirlediği hedef kitlesini memnun etmek isteyen kulüpleri borç batağına sokan yöneticilerin de suçu var.   Futbol camiası içerisinde bulunan büyük ekonomik kazancı adaletli bir şekilde dağıtımı yerine sadece kendi ceplerini düşünenlerin de suçu var. 3 liralık oyuncuya beş liralık ödeme yapanlarında suçu var. Devlete olan vergi borçlarını ödemeyen SGK primlerini yatırmayanların da suçu var.  Bu liste sabaha kadar uzar.
 
  Ama esas önemli olan altyapıdaki çocuklar. Onlar uzun süredir futbol oynamıyor. Antrenman yapmıyor. Türk futbolunun geleceği kayboluyor. Bu çocukların kendi aralarında antrenman yapmaması bu çocukların kendi aralarında maç yapmaması ileri zamanlarda ülkemiz adına büyük kayıp olacaktır. Sürekli olarak herkesin ağzında olan altyapı şu anda pandemi denilen bela ile uğraşmaktadır. Aileler çocuklarını spor yapmaya göndermemek de haklı olabilir. Bence sonuna kadar haklıdırlar. Şu anda Almanya amatör ve altyapı malarını oynatıyor. Ama biz sanki Almanya'dan ileri de olduğumuz gibi bir yanılsamanın içerisinde amatör ve alt yapı lig maçları oynatmıyoruz.
   Amatör ve BAL ligi futbolcuları da evlerine ekmek götürmekte zorlanmaktadır.
 
Büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Sorunlar kısmında şimdi böyle bir noktada eklenmiştir. Dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Buna futbol sektörü de dahil. Özellikle amatör ligler ve altyapı oyuncularının antrenman yapabilmesi kendi aralarında hazırlık maçları yapabilmesi için de gerekli önlemlerin alınmasında fayda görüyorum. Şu an ki Milli Takım bizi beş altı yıl götürür. Hele forvet oyuncusu geldiği zaman sorunlarımız Milli Takım olarak daha da kolay çözülecektir. Ama o Milli Takım ve liglerimizi destekleyecek gelecek kuşak oyuncularımızın da eksiklerinin giderilmesi için birşeyler yapılmalıdır. Çünkü futbolun geleceği de şu an pandemi nedeniyle boğuştuğu sorunlarına yenisi eklenmiştir.
Bu yazı toplam 1845 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim