- IMKB
% - Altın
4201.781
%0.00 - Dolar
38.7677
%0.00 - Euro
44.0825
%0.00
- 17:33 - “İktidar ekonominin konuşulmasını istemiyor”
- 17:24 - Minikler hünerlerini aileleri için sergiledi
- 14:58 - GATAB personeli dayanışma kahvaltısında bir araya geldi
- 13:43 - Türkiye’nin ilk turistik mağarası İnsuyu, kuruyan sularıyla fosil haline geldi
- 12:43 - Kepez’den Öğrenci Kent Lokantası
- 12:23 - Kepez’de 2 noktada canlı hayvan pazarı kuruldu
- 11:43 - Kepez Belediyesi’nden gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı
- 11:23 - Muratpaşa Belediyesi çevre ödülünde aralıksız 10’uncu kez ödül aldı
- 16:23 - Başkan Cem Kotan’dan, çocuklara sertifika
- 16:23 - Konyaaltı Sahili’nde kaçak yapılar sökülüyor
- 14:43 - Antalya terminalinde 300 kilogram kerevit, 40 kilo üreme mevsiminde av yasağı bulunan mavi yengeç ele geçirildi
- 14:23 - Alanyaspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı
- 14:13 - Konyaaltı İlkokulu’ndan kültür dolu şenlik
- 22:23 - Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İnsanlar zincir marketler, AVM’lerin kilo ile et gibi sattıklarını kurban diye alıyor. Bu kurban değildir"
- 17:43 - Burdur’da "Sağlıklı çocuk, sağlıklı gelecek" protokolü ile minikler için sağlıkta yeni dönem başladı
Adem Vural / SON HABER





Güneş enerjisi santralleri
Hayatımızı giderek kolaylaştıran ve gelişen teknolojiye uyum sağlamaya yönelik adımlar bilhassa enerji kaynaklarının verimliliği bakımından önem arz etmekte.
Antalya gibi havası sıcak, güneş enerjisinin eksik olmadığı bbir şehirde bilhassa elektrik enerjisi ile ilgili yatırımlar ve tesisler faydalı olacak.
Çünkü daha verimli bir enerji açısından imkanların kullanılması ve alternatiflerin değerlendirilmesi lazım.
Bu manada bilhassa belediyelerin güneş enerji santralleri kurma çalışmaları önem taşımakta.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. binasına çatı tipi güneş enerji santralleri (GES) kurarak, kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği konusunda Türkiye’nin ulusal vizyonunu takip ederek, kalkınma politikalarıyla iklim değişikliği politikalarını entegre etmeyi sürdürüyor. Enerji verimliliğini yaygınlaştırarak temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, Belediye Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. Binasının çatılarına güneş enerji santralleri kuruyor.
Antalya ve Türkiye’de akıllı şehirlerin artırılmasını hedefleyen MAtchUp Projesi kapsamında yürütülen çalışmayla Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Antalya Ulaşım A.Ş. binası çatılarına Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Sisteme entegre “Enerji Depolama Sistemi” ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediyesi olacak.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla yerel yönetim olarak Avrupa’da öne çıkan şehirlerarasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 4 milyon 937 bin 500 TL yaklaşık maliyetli “260 kWp/249 kWe Üretim, 250 kWh Depolama, 81,25 kWp/80 kWe Üretim, 150kWh Depolama Sistemli Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri Kurulumu İşi” ihalesini gerçekleştirdi. İhaleyi alan firma, teklif ve dosyaların incelenmesinin ardından belirlenecek. Ardından önümüzdeki günlerde çatı tipi güneş enerji santrallerinin kurulumuna başlanacak.
İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aktif katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğu ile vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor.
Bu tarz çalışmaların oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.
Örnek olması gerek diye düşünüyorum.
Esen kalın.
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
Kepez’de yeni yatırımlarÖmer Yetgin
MEDUSA’NIN SALI VE HATIRLATTIKLAREşref Ural
Parklar ihtiyacı gidermeliMustafa Yetgin
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
GAGAUZYAMuharrem Yellice
Nedim Yiğit ile Altyapı ÜzerineKahraman Köktürk
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Adana Osb Genç Sanayiciler Kurulu’ndan Antalya Osb Firmalarına Teknik Gezi
Atso Başkanı Hacısüleyman:" ’Anfaş Fresh Antalya’ Kent Markasına Büyük Katkı Sağlıyor"
Interfresh Eurasia’nın Basın Toplantısı Antalya’da Yapıldı
Don Nedeniyle Gül Rekoltesi Yüzde 35 Azalan Isparta, Telafiyi Değer Artışıyla Hedefliyor
Müsi̇ad Başkanı Akgül: "Hedefimiz, Antalya’yı Üretim Ve Yatırımın Üssü Yapmak"
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim