Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2464.337
    %-0.28
  • Dolar
    32.2064
    %0.10
  • Euro
    35.1089
    %0.10

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Gürültü haritası

21 Şubat 2022 Pazartesi 07:25
Son dönemlerde hızla gelişen illerin geleceğe dair planlama çalışmaları var.
Nüfus artışının yaşandığı illerde, ilçelerde giderek artan sorunların başında ise görüntü ve gürültü kirliliği meseleleri gelmekte.
Bunun yanında çarpık yapılaşma, trafik, ulaşım sorunları da dikkatle üzerinde çalışma yapılması gereken sorunlar.
Bu sorunların çözümü ile ilgili çalışmalar, paneller, sempozyumlar ve çalıştaylar tertipleniyor.
Kronik hale gelen gürültü meselesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını artırmaya başladı.
   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçeyi kapsayan bir stratejik gürültü kirliliği haritası hazırlanması için çalışma başlattı. ‘Antalya İlinin Kaynak Bazlı Stratejik Gürültü Haritasının Oluşturulması Projesi’ kapsamında 19 ilçe belediyesi, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yer aldığı bir çalıştay düzenlendi.
   Bu planlama doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentlerin en önemli sorunlarından biri olan gürültü kirliliğini azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.
  Geçtiğimiz günlerde  Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda Stratejik Gürültü Haritalarının Oluşturulması konulu çalıştay gerçekleştirildi.        
Söz konusu çalıştayda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başuzman Araştırmacı Deniz Sarı, Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları içerisindeki 19 ilçede bulunan endüstri tesisleri, eğlence tesisleri, karayolları ve hafif raylı sistem kaynaklı stratejik gürültü haritaları nasıl oluşturulması gerektiği konusunda bir sunum yaptı.
 
   Söz konu proje kapsamında katılımcıların hazırlayacakları bilgilerle, Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk sınırları içerisindeki 19 ilçede bulunan endüstri tesisleri, eğlence tesisleri, karayolları ve hafif raylı sistem kaynaklı stratejik gürültü haritaları oluşturularak, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayına sunulacak. Hazırlanacak olan stratejik gürültü haritaları doğrultusunda oluşturulacak gürültü eylem planları ile gürültü maruziyetine göre gürültü azaltıcı ve önleyici tedbirlerin belirlenmesi, gürültünün standart boyutlara indirilmesi, gürültünün sebep olduğu kaynakların belirlenerek önlemler alınması, böylelikle gürültünün kontrolünün sağlanması amaçlanıyor. 
Bu ve benzer çalışmaların önümüzdeki günlerde de yapılması dileğimle.
Gürültüsüz ve stressiz günler diliyorum.
Bu yazı toplam 736 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim