Gazeteler güçlerini okurlarından alır. Gündeme getirdiği bir haberin ve sorunun çözümü mutlu eder gazeteleri. Yerel gazeteler ise güç şartlarda ayakta kalma mücadelesi verirken şehrin sıkıntılarını, vatandaşın sorunlarını gündeme taşıyarak çözümü noktasında köprü olur.
Bu manada hakikaten yerel basında yeni bir yayın yılına girmek çok önemlidir.
Dile kolay tam 35 yıl geride kaldı. Bugünkü sayımızla 35. yayın yılımızı tamamlayıp 36 yaşımıza girdik.
Yerel basının kendine özgü sorunları var ve maalesef bu sorunlar her hecen sene daha da artmakta.
Gazetemize güç veren ise okurlarımızdan aldığımız güç elbette.
Tıpkı 20 Nisan 1987 yılındaki heyecanımız devam ediyor.
Yerel basının zorluklarını yaşayan bilir. Her gün düzenli olarak çıkarken, sürekli artan maliyetlere göğüs germek, rekabete dayanabilmek için gazeteciliği çok sevmek lazım.
Devamlı artan maliyetlerin yanında, gelir oranının giderek azaldığı bir ortamda gerçekten gazetecilik yapmak çok zor. Bir de bin bir zorluklarla çıkan yerel gazetenin uzun seneler ayakta kalabilmesi gerçekten çok daha zor.
Evet… Dile kolay tam 35 yıl geride kaldı. Bugünkü sayımızla 35. yayın yılımızı tamamlayıp 36 yaşımıza girdik.
Dile kolay. Yerel basında 35 yılı geride bırakmak…
Gazetemizi bugünlere taşıyan en önemli faktör şüphesiz ki okurlarımızdan aldığımız güç ve güven.
Kurulduğumuz ilk günden beri tarafsız, objektif ve herkese eşit yaklaşan yayın politikamızdan taviz vermeden en iyiyi bulma adına sürekli arayış içerisinde olduk.
Bugünkü sayımızla 36. yayın yılına girmenin mutluluğunu yaşarken, daha fazla okuyucuya ulaşmanın da hazzını yaşıyoruz.
Gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Gazetemiz Sahibi Orhan TOLUNAY olmak üzere, Genel Yayın Müdürümüz Ömer Ali YETGİN’in özverili çalışmalarını, yoğun bir mesai harcayan muhabirlerimizi, sayfa sekreterimizi, düzeltmenimizi, köşe yazarlarımızı büyük bir içtenlikle kutluyorum.
Siz okurlarımızla beraber daha nice yayın yıllarına diliyorum.
Bu yazı toplam 672 defa okunmuştur.