Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2471.061
    %-0.00
  • Dolar
    32.1553
    %-0.12
  • Euro
    34.9051
    %0.74

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Hastaneye kütüphane

19 Mart 2022 Cumartesi 13:00

  Kitap okuma alışkanlığı maalesef istenilen seviyede değil.

            Boş zamanlarımızda bile kitap okumaya zaman ayırmaz hale geldik. Cep telefonuna ayrılan zaman ise çok daha fazla.

            Kitap sevgisini aşılamak, geliştirmek ve okuma alışkanlığını edindirmek için açılmakta olan kütüphanelerin sayısı arttıkça bu yöndeki boşluk da giderilmiş oluyor.

            Mesela bugün olumlu bir çalışmadan bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesi, böbrek hastalarının haftada ortalama 12 saat düzenli diyaliz tedavisi aldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi’ne bir kütüphane kazandırdı. Kütüphane açılışı 14 Mart Tıp Bayramı’nda gerçekleştirildi.

  Kepez Belediyesi, böbrek hastalarının haftada ortalama 12 saat düzenli diyaliz tedavisi aldığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi’ne hastaların talebi üzerine bir kütüphane kazandırdı.

Söz konusu Kütüphanenin açılışına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Yalçın Yüksel, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve Kepez Belediyesi meclis üyeleri katıldı.

  Öte yandan Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Halil Yalçın Yüksel, 14 Mart Tıp Bayramında böylesi güzel bir kütüphanenin hastaneye kazandırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Diyaliz ünitesinin 2019 yılında açıldığını ve bölgenin 24 saat hizmet veren tek ünitesi olduğunu belirten Başhekim Yüksel, “Diyaliz hastalarının ve refakatçilerinin merkezde geçirdikleri süre çok uzun. Merkezde 30 ünite var. Ünitelerde günde 60-70 hastamız diyaliz için işleme giriyor. Kütüphane hastalarımız ve refakatçilerimiz açısından çok güzel bir okuma yuvası oldu.’’ dedi.

  Kütüphane açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, açılın özellikle 14 Mart Tıp Bayramında saat 14.00 da gerçekleştirdiklerini söyledi.  Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Tütüncü, “Burası Türkiye’nin en büyük diyaliz salonlarının bulunduğu ülkemizin göz bebeği sağlık kurumlarından birisi… Antalya Eğitim Araştırma Hastanemiz de, Türkiye’nin yıldız kurumlarından birisi.” Şeklinde duygularını ifade etti.

            Yazımın başında da ifade ettiğim gibi hasta ve hasta yakınlarının kitap okuma sevgisini daha da geliştirmeye yönelik ve boş zamanlarını en verimli biçimde değerlendirmelerine yönelik bu tür çalışmalar faydalı.

            Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.

            Esen kalın. 

           

 

Bu yazı toplam 400 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim