Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

İçme suyu meselesi ve kesintiler

08 Ekim 2022 Cumartesi 11:42
Hayatımızda suyun önemi tartışılmaz. Sağlıklı bir yaşam için içme suyu son derece kritik öneme sahip.
 
İçme suyu kaynaklarının korunması, yeni içme suyu depolarının tanzimi ve ekonomik ömrünü tamamlamış depoların bakımının ivedilikle yapılması ise ayrı önem taşımakta.
 
Antalya’da kısmen içme suyu sorunu olmasa da bazı ilçelerimizde bu konu ile ilgili sıkıntılar giderek artmakta.
 
Mesela Korkuteli’de Yaz aylarındaki içme suyu ve sulama suyu sıkıntısı halen devam etmekte.
 
Diğer ilçelerimizden Manavgat’ta da bu tarz meselelerin çözümüne yönelik çalışmalar görmekteyim.
 
Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi yıllardır susuzluk çeken ilçeleri suyla buluşturmaya devam ederken, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu için de eskiyen hatları yeniliyor. 50 yıldır içme suyu isale hattı yenilenmeyen ve sürekli su kesintisi yaşanan Manavgat’ın Sırtköy Mahallesi’nde başlatılan çalışma sevinç yarattı. Çalışmaya en çok sevinenler ise bidonlarla taşıdıkları sularla iş yapmaya çalışan vatandaşlar oldu diyebilirim.
 
Manavgat ilçesinde çıkan büyük yangında zarar gören, sık sık patlayan, ekonomik ömrünü dolduran hatlar Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yenilenirken, içme suyu hattı bulunmayan bölgelerde de imalat çalışması gerçekleştiriyor. Bu kapsamda coğrafi olarak zor bir bölgede olan Manavgat ilçesi Sırtköy Mahallesi’nde içme suyu hattı olmayan mevkilere içme suyu boruları döşeniyor. ASAT ekipleri, Sırtköy sakinlerini suya kavuşturmak için engebeli ve taşlık alanda zor şartlar altında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler en kısa sürede imalat çalışmalarını bitirip vatandaşları kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmayı hedeflemekte.
 
Öte yandan “Musluklarımızdan su aksın istiyoruz” diyerek suya olan özlemlerini dile getiren mahalle sakinleri, söz konusu sorunun çözümü ile alakalı yapılan çalışmaların artarak devam etmesini beklediklerini dile getiriyorlar.
 
Yazımın başında da ifade ettiğim gibi su sıkıntısının temini ile ilgili yapılan her çalışma önemli. Su kesintilerinin de ortadan kalkması olumlu.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 446 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim