Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.586
    %-0.23
  • Dolar
    32.3116
    %-0.00
  • Euro
    34.7079
    %0.81

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

İlçelerde depreme karşı önlemler

13 Mart 2023 Pazartesi 12:26
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremde büyük acılar yaşandı.
 
Söz konusu depremde bir kere daha görüldü ki depreme karşı daha bilinçli, tedbirli ve hazırlıklı olmak lazım.
 
Binlerce insanımızın hayatını kaybettiği ve binlerce vatandaşımızın yaralandığı deprem felaketinden dersler çıkarmamız artık kaçınılmaz bir husus.
 
Malumunuz üzere ilimiz de 2. Derece deprem kuşağında.
 
Bilhassa bu gerçeği unutmadan hareket etmemiz lazım.
 
İlimizde olası bir deprem felaketine karşı da bir an evvel önlemler alınması kaçınılmaz.
 
Antalya ve ilçelerde bu konu ile alakalı başlatılan çalışmalar var. Bunlardan birisi de Finike ilçesi.
 
Finike Belediyesi tarafından, ilçe genelinde olası bir depreme karşı gerekli önlemleri almak amacıyla başlatılan bilimsel temelli araştırma ve çalışmalar devam ediyor.
 
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde yıkıma yol açan deprem sonrasında Finike’de de deprem riskine karşı önlem almak için başlatılan çalışmalar kapsamında, Finike Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalandı.
 
Vatandaşların can güvenliğini önceleyerek yapıların depreme karşı güvenliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen denetimler protokole bağlanarak, Finike Belediyesi sınırları içerisinde yapı ruhsatı gerektiren tüm yapı projeleri ve yapı kullanma izni eki projeleri yürürlükte bulunan ilgili kanunlara, yönetmeliklere, genelgelere ve bu proje hükümlerine göre ilgili meslek odası tarafından da incelenecek ve denetlenecektir. Ayrıca protokol ile, Finike’nin tarihi ve kültürel yapısına sahip çıkarak sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için gerekli olan
 
mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin mevzuata ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirebilmesi için iki kurum arasında gereken teknik işbirliği amaçlanıyor.
 
Öte yandan Finike Belediyesi, ilçe genelinde meydana gelebilecek tüm afetlere karşı bilimsel nitelikli ve mesleki standartlara uygun çalışmaları sürdürmekte.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 428 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim