Bugün 15 Mayıs 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2459.504
    %0.55
  • Dolar
    32.277
    %-0.03
  • Euro
    34.9682
    %0.02

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

İnternetten kıssa

07 Eylül 2019 Cumartesi 04:44

Hoşuma giden bir hikayeyi bugün sizlerle paylaşmak istedim. Hikayeyi internet de buldum. Ama işini doğru yapanları güzel anlatıyor. Rahat Uyumak Yıllar önce bir çift çi, fırtınası bol olan bir tepede bir çift lik satın almıştı.

Yerleştikten sonra ilk işi bir yardımcı aramak oldu. Ama ne yakındaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çift liğinde çalışmak istemiyordu. Müracaatçıların hepsi çift liğin yerini görünce çalışmaktan vazgeçiyor, burası fırtınalıdır, siz de vazgeçseniz iyi olur diyorlardı. Nihayet çelimsiz, orta yaşı geçkince bir adam işi kabul etti.

Adamın haline bakıp “çift lik işlerinden anlar mısın? diye sormadan edemedi çift lik sahibi. ;Sayılır; dedi adam, ;fırtına çıktığında uyuyabilirim. Bu ilgisiz sözü biraz düşündü, sonra boş verip çaresiz adamı işe aldı. Haft alar geçtikçe adamın çift lik işlerini düzenli olarak yürüttüğünü de görünce içi rahatladı. Ta ki o fırtınaya kadar: Gece yarısı, fırtınanın o müthiş uğultusuyla uyandı. Öyle ki, bina çatırdıyordu. Yatağından fırladı, adamın odasına koştu: ;Kalk, kalk! Fırtına çıktı. Her şeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalım. Adam yatağından bile doğrulmadan mırıldandı: Boş verin efendim, gidin yatın. İşe girerken ben size fırtına çıktığında uyuyabilirim demiştim ya.

Çift çi adamın rahatlığına çıldırmıştı. Ertesi sabah ilk işi onu kovmak olacaktı, ama şimdi fırtınaya bir çare bulmak gerekiyordu. Dışarı çıktı, saman balyalarına koştu: A-aa! Saman balyaları birleştirilmiş, üzeri muşamba ile örtülmüş, sıkıca bağlanmıştı. Ahıra koştu. İneklerin tamamı bahçeden ahıra sokulmuş, ahırın kapısı desteklenmişti.

Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamı kapatılmıştı. Çift çi rahatlamış bir halde odasına döndü, yatağına yattı. Fırtına uğuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatırken mırıldandı: ;Fırtına çıktığında uyuyabilirim; Sıkıntılara zihnen (bilgi, plan), mânen (dua), maddeten (tedbir) hazırsanız, fırtına çıktığında uyuyabilirsiniz. Hayatınız boyunca. Sevgiyle kalın.

 

Bu yazı toplam 1631 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim