Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

‘’Koku Bahçesi’’

17 Kasım 2021 Çarşamba 02:11

 Şehrimizde neredeyse tüm yıl en çok ziyaret edilen yerlerin başında Antalya Hayvanat Bahçesi gelmekte.

         Gerek şehir merkezine yakınlığı, gerekse de bünyesindeki üniteleriyle bilhassa çocukların büyük ilgisini çeken Hayvanat  Bahçesi aynı zamanda gezi ve ören yeri olarak da bilinmekte.

         Bu manada Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistler de Hayvanat Bahçesi’ni gezip görmek istiyorlar.

         Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayvanat Bahçesi’nde yer alan ünitelere yenileri eklenirken, ‘’Koku Bahçesi’’ kuruldu.

Bu manada Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı içerisinde lavanta, adaçayı ve biberiye benzeri aromatik bitkilerin yetiştirildiği ‘Koku Bahçesi’ kuruldu. Bahçede yetiştirilen bitkiler çay yapılarak hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilere ikram edildi. 

 

   Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik  bitki üretimini teşvik etmek ve tanıtmak için Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi içerisine ‘Koku Bahçesi’ kuruldu. 

    Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı içerisinde kurulan koku bahçesinin ilk hasadı için de renkli bir etkinlik düzenlendi. Bahçede yetiştirilen ürünlerden bitki çayı yapılarak hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilere ikram edildi. Etkinlikte ziyaretçiler Koku Bahçesi’ni gezdi ve aromatik bitkiler hakkında bilgi aldı. Çocuklarda hayvanat bahçesinin sembollerinden Paşa isimli papağanla fotoğraf çektirerek kendileri için yapılmış alanda oyun oynadı. 

    Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Saadet Tuğrul Ay, Antalya bölgesinin aromatik bitkiler açısından çok zengin bir bölge olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçiyi ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek ve hibe sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemizde yetişen bu değerli bitkileri hayvanat bahçesi içerisinde küçük bir alanda yansıtmak istedik. Oğulotu, adaçayı, zahter, ıtır, nane biberiye ve lavanta gibi birçok tıbbi ve aromatik bitkilerimiz koku bahçesinde sergilenecek. Ayrıca belirli günlerde de hayvanat bahçesine gelen ziyaretçilere bitki çayları ikram edilecek” diye konuştu. 

 

         ‘’Koku Bahçesi’’nin Hayvanat Bahçesi’ne ayrı bir renk ve değer katacağını düşünüyorum.

         Bunun yanı sıra Hayvanat Bahçesi’nde çevre temizliğinin de iyi olduğunu görmek olumlu bir durum.

         Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 531 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim