Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Kültürel faaliyetler ve A.Ü.

20 Ekim 2022 Perşembe 02:46
Dünya şehri Antalyamız hakikaten önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmakta.
 
Akdeniz Üniversitesi kültürel, sanatsal ve sektörel faaliyetlere yön verecek çalışmaları sürdürüyor.
 
İlimizin her alanda yeniliklere, kapsayıcı çalışmalara ihtiyacı bulunuyor.
 
Bilhassa bilişim sektörü son senelerde hakikaten önemli yatırımların yapıldığı bir alan olarak karşımıza çıkmakta.
 
Mesela bilişim alanında bölgenin en büyük etkinliği olan ve sektörün öncü isimlerini öğrencilerle ve girişimcilerle buluşturan Akdeniz Bilişim Zirvesi, 4 binden fazla katılımcıyı ağırladı.
 
Bu anlamda Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ev sahipliğinde 6.’sı düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi, rekor katılım ile tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit’in de aralarında olduğu 27 konuşmacının olduğu zirveyi, 4000’den fazla katılımcı takip etti. 25 üniversiteden bilişim toplulukları da zirveye gelerek konuşmaları takip etti.
 
Öte yandan TRT’nin en çok izlenen ve beğenilen çizgi filmi olan Rafadan Tayfa’nın yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan’ın da konuşmacı olarak katıldığı zirvede Fidan’ın konuşması öncesinde çizgi filmin sevilen karakteri Hayri’nin maskotunun sahne alarak bir gösteri yapması ortama renk kattı. Gençlere çok çalışmaları ve çıktıkları yolda asla pes etmemeleri konusunda tavsiyede bulunan Fidan, “Rafadan Tayfa’yı ilk TRT’ye sunduğumuz zaman aylarca cevap bekledik. 6 ayın sonunda gelen cevap ise olumsuzdu maalesef. Oysa ekip olarak çok büyük emek vermiştik. Pes etmedik. TRT ile tekrar iletişime geçtik. Karakterleri beğenmişleri ancak çalıştığımız konularda değişiklik talep ettiler. Bizde onların istediği düzeltmeleri ve düzenlemeleri yaparak tekrar sunduk. 1.5 yıl sonra kabul edildi. Ve işte küçükten büyüğe Türkiye’nin sevgisini kazanan Rafadan Tayfa karşınızda.” diye konuştu.
 
Yine aynı şekilde moderatörlüğünü Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Bil’in yaptığı “Dijital Girişimcilikte Melek Yatırım ve Fonlara Erişim” konulu panelde konuşan Albaraka Portföy GSYF Müdürü Mustafa Keçeli, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, Keiretsu Forum’dan Hulusi Berik, Boğaziçi Wentures’ten Gizem Sezer Dijital Girişimcilikte Melek Yatırım konusunda katılımcıları bilgilendirerek özellikle genç girişimcilerin ve öğrencilerin sorularını cevaplayarak, fikirlerini hayata geçirmeleri konusunda nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiğini anlattılar.
 
Zirvede, “Dijital Çağda Dijital Dönüşüm” başlıklı panelde moderatörlüğü Olbia Bilişim Teknolojileri CEO’su Yakup Küçüksaraç yaparken konuşmacılar CW Enerji şirketinde Product Development Manager Kadir Hacıahmetoğlu, Logo Yazılım, Kamu İlişkileri ve Proje Direktörü Tolga Gören, Tech Data - Dell Sales Manager Nüket Ergün, Citrix Systems - Senior Partner Account Manager Cem Öcal ise şirketlerinin kuruluşları ve gelecek vizyonları hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.
 
Akdeniz Bilişim Zirvesi konuşmalarının ardından ödül törenine geçilerek, zirveyi destekleyen kurum, kuruluşlara plaketleri takdim edildi. Ayrıca zirvede 10 ayrı
 
kategoride ödül verilen Antalya Teknokent Ar-Ge İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu. Antalya Teknokent firmalarından Softalya ‘En Fazla Öğrenci İstihdam Eden Firma’, Meykon ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Ödülü’, San Bilgisayar ‘En Yüksek Ar-Ge Geliri Elden Firma’ Bee Elektronik ‘En İyi Gelişme Gösteren Kuluçka Firması’, Noxart Bilişim ‘Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Mentörlük’ Savhatek Savunma ‘En İyi Akademik Spin- Off Firması’, Talya Bilişim ‘En Fazla Ürün-Hizmet Geliştiren Firma’ Babylife ‘Sağlıkta Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma’, Areo Tohumculuk ‘Gıda ve Tarımda Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma’, Digyglobal ‘En Yüksek Ciro Elde Eden Kuluçka Firması’ Ödülü’ne layık görüldü. Firmalara ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı M.Fatih Kacır, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M.Bilal Macit ve Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz tarafından takdim edildi.
 
Akdeniz Üniversitesi’nin bu tarz etkinliklere öncü olması gerçekten yararlı sonuçlar verecektir diye düşünüyorum.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 579 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim