Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

MAHLZEIT KÖLN'DE ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

11 Ocak 2021 Pazartesi 13:22

Yazılarımda ara ara yurtdışında yaşayan Türklerin yaptıklarından sizlere bahsediyorum. Benim bu konuya bu kadar eğilmemin başlıca sebeplerinden birisi de "Hasanlar Hans Olmasın" düşüncesidir. Hatta bu proje ile ilgili olarak dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı şimdi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatma Şahin'e proje de sunmuştum. O projede yurtdışında farklı yerlerde yaşayan çocuklarımızın önce Antalyamızda daha sonra Çanakkale de misafir edilerek milli bilinç kazandırılması projei idi. Sağolsun Bakanlık iletişim kurmasına rağmen benim sadece öğrenciler bu işi yürütsün diye düşünmem ki benim hatamdır kabul ediyorum işi sekteye uğrattı. O esnada akademik anlamda mesai arkadaşlarım ile bu işi yürütmeliydik. Uzun çalışma sabrı akademik dünyanın insanlarında vardır.

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Tolga Özgül ile sohbet ettim.Köln’de doğan Uşaklı gurbetçi bir ailenin oğlu olan Tolga Özgül, Köln'de sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulunuyor. Bir dernek kurmuş.(Neubrück, Ostheim ve Merheim) kurdu Merhaba & Mahlzeit anlamında kullanılan bu kelime ile sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerde bulunuyor.Sizlere son yaptığı bir çalışma ile ilgili bilgi vereceğim.Bu arada derneğin İsviçre de temsilcisi bulunmaktadır. Türkiye de ki siyasi olaylara karışmadan taraf olmadan amaçları sivil toplum kuruluşu olarak yaşadıkları ülkede ses getirebilmek.

Dernek en son faaliyeti ile çocukları sevindirdi.Babası Çetin Özgül (67) talebe olarak 1970'lı yılında Almanya nın Köln şehrine gelmiş.M&M mülteci çocuklarıyla paylaşılmak üzere başlattığı oyuncak kampanyası çerçevesinde Köln'de çocuklara oyuncak dağıttı. Kampanya ile ilgili olarak Merhaba & Mahlzeit Genel Başkanı Tolga Özgül, "Sizler de bir oyuncak, elbise ve ayakkabı hediye vererek bir yetimin yüzünü güldürebilirsiniz. Çocukların sevinci gözlerinden okunuyor.Bu tür sosyal faaliyetlere devam edeceğiz. Projemize gönüllü olarak katılan ve oyuncak bağışlarıyla çocukları sevindiren hayırseverlere teşekkür ederiz” cümlesini kurarken bende Antalyamızı da kapsayak projelerde ortaklaşa iş yapılması gerektiğini düşünüyorum dedim.

Hediyeleri Bürgerverein Köln-Neubrück e.V. teslim edildi. Merhaba & Mahlzeit yardim grubunun adına başkan Tolga Özgül gerçekleştirilen bu proje ile alakali sunlari anlatıyor. Bugün el birliği ile gerçekleştirmiş  olduğumuz bu yardim projesinden 150 mülteci çocukların sevinmesine sebep olduğumuz için son derece mutluyuz. Hedefimiz bircok şehirde farkıi platform ve dernekler ile evsiz, çocuklar ve ihtiyaç sahibi insanlara ulasip destek vermek.Bu konuda baska şehirlerden gelecek taleplere her zaman açığız.Gelecek ay Kassel ve Hanau'da çocukları sevindireceğiz.

Tolga Bey ile sohbetimde en ksıa zamanda bu projelerde Antalya adına da güzel işlerin yapılması gerektiğini söyledim.Ama kendisinin Antalya turizmi ile ilgili uyarılarını da dikkate alınması gerekiyor.Bunu da ayrı bir köşe yazısı olarak paylaşım yapacağım.

 

Bu yazı toplam 2462 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim