Bugün 27 Şubat 2026 Cuma
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    7182.12
    %0
  • Dolar
    43.8294
    %0
  • Euro
    51.7046
    %0
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MERSİN’DE ŞEHİR TİYATROSU GENÇLERİ ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ İLE BULUŞTURDU
27 Şubat 2026 Cuma 10:43

MERSİN’DE ŞEHİR TİYATROSU GENÇLERİ ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ İLE BULUŞTURDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Haydi Gençler Tiyatroya" projesi kapsamında sahnelediği "Bilge Hekim Lokman" oyunu, 10 temsilde 2 binin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Haydi Gençler Tiyatroya" projesi kapsamında sahnelediği "Bilge Hekim Lokman" oyunu, 10 temsilde 2 binin üzerinde gence ulaşarak tiyatro sevgisini kentin tüm ilçelerine yayıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Haydi Gençler Tiyatroya" projesi kapsamında sahnelediği "Bilge Hekim Lokman" adlı oyunla, gençleri tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. 6 Kasım'da prömiyer yapan oyun, kısa sürede 10 temsil gerçekleştirerek 2 binin üzerinde genç seyirciye ulaştı.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Şehir Tiyatrosu, yalnızca gençlere değil, her yaş grubuna hitap eden oyunlarıyla 7'den 70'e herkesi sanatla buluşturuyor. Son olarak Mezitli Kültür Merkezinde sahnelenen oyunda ortaokul öğrencileri salonu doldurarak büyük ilgi gösterdi. Kentin tüm ilçelerinde sahnelenen ve 9-17 yaş aralığındaki gençlere yönelik hazırlanan "Haydi Gençler Tiyatroya" projesi, okullardan gelen talepler doğrultusunda programlanıyor. Proje ile çocuklara ve gençlere tiyatro kültürünün kazandırılması, aynı zamanda gençlerin bilinçli birer tiyatro seyircisi olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

Oyunda, hayatının bir dönemini Çukurova'da geçirdiği rivayet edilen "Lokman Hekim'in hikayesi sahneye taşınıyor. Lokman Hekim'in yaşantısı, tanık olduğu ve rivayet edilen hikayeler seyirciye aktarılıyor.

"Haydi Gençler Tiyatroya projemizle, 2 binin üzerinde tiyatro seyircisine ulaştık"

Şehir Tiyatrosu Oyuncusu ve Bilge Hekim Lokman oyununun yönetmeni Berkin Özuyanık, "Haydi Gençler Tiyatroya adlı projemiz kapsamında, 6 Kasım günü prömiyer yaptık. Bu zamana kadar 10 temsil yaptık. 2 binin üzerinde genç tiyatro seyircisine ulaştık. 9-17 yaş aralığında sunduğumuz bu projenin, aslında daha yetişkin olan insanlara da hitap ettiğini düşünüyoruz. Biz bu projeyle hem çocuklara tiyatro kültürünü aşılamak hem de bu topraklarda yetişmiş olan efsaneleri ve gelişen hikayeleri çocuklarımıza anlatmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda da gençleri tiyatro izleyicisi olarak yetiştiriyoruz. Mersin'in bütün ilçelerine gidiyoruz ve sezon boyunca gitmeye de devam edeceğiz" dedi.

Bilge Hekim Lokman oyunu hakkında da bilgi veren Özuyanık, "Oyunumuz, hayatının bir dönemini burada geçirdiği rivayet edilen Lokman Hekim'in hikayesini anlatıyor. Çukurova'nın topraklarında, Kilikya denilen bölgeyi kapsıyor. Biz de onun yaşantısını, tanık olduğu ve rivayet edilen hikayeleri edebi bir dille anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

MERSİN’DE ŞEHİR TİYATROSU GENÇLERİ ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ İLE BULUŞTURDU

MERSİN’DE ŞEHİR TİYATROSU GENÇLERİ ‘BİLGE HEKİM LOKMAN’ İLE BULUŞTURDU

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 76 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim