Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.553
    %-0.23
  • Dolar
    32.3413
    %-0.04
  • Euro
    34.8304
    %0.20

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Sanat aktiviteleri ve yarı yıl tatili

27 Ocak 2024 Cumartesi 13:18

 İlimizin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri oldukça önem taşımakta.

Farklı zamanlarda farklı ilçelerde tertiplenen tiyatro oyunları, sergiler, paneller ve konserler ilimizin eğlence hayatına daha da zenginlik katmakta.

Yerel belediyeler de düzenledikleri sanatsal etkinliklerle ilimizin sosyal ve kültürel hayatına katkı yapmaya çalışıyorlar.

Bugün Büyükşehir Belediyesinin bilhassa öğrencilere yönelik bir faaliyetinden söz edeceğim.

Bu noktada Antalya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin sömestir tatilini sanatla buluşturmak amacıyla düzenlediği iki ayrı tiyatro şenliği ile çocuklara güzel anlar yaşatıyor. Antalya Şehir Tiyatrosu ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen tiyatro şenlikleri, üç farklı sahnede devam ediyor.

Antalyalı çocuklar, her gün üç farklı sahnede iki ayrı seansta tiyatro oyunlarıyla buluşarak tatillerini daha anlamlı ve eğlenceli geçiriyor.

Öte yandan Antalya Şehir Tiyatroları 1. Uluslararası Sömestir Festivali kapsamında çocuklar için Yıldız Kenter Sahnesi’nde “Okyanusta Bir Su Damlası Gibi” oyununu sahneledi. Oyunun konusu denizi geçmek isteyen beş karakterin traji-komik hikâyesini anlatan sözsüz bir performans. Ancak, zorlu koşullarda hayatta kalmak için birbirlerine muhtaç hale gelmişlerdir.

Diğer yandan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Sömestir Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği’nde ise “İki Şaşkın Kafadar” isimli oyun çocuklarla buluştu. Çocuklar, oyunda eğlenceli dakikalar geçirdi., “İki Şaşkın Kafadar” gösterisi ise sevgi saygı ve yardımlaşmayı ele alan şaşkın iki arkadaşın komik hikâyesini ele alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Sömestr Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği Antalya Kültür Merkezi ve Yeni Mahalle Kültür

Merkezi’nde her gün 13.00 ve 15.00 seanslarıyla ücretsiz izlenebilecek. Antalya Şehir Tiyatroları’nın (AŞT) 1. Uluslararası Sömestir Festivali ise Yıldız Kenter Sahnesi’nde 4 Şubat’a kadar sürecek. Oyun biletleri www.ast.gov.tr üzerinden ya da AŞT gişelerinden alınabilecek.

Karne hediyesi olarak organize edilen tiyatro gösterimleri ile bilhassa çocukların sanata olan ilgilerinin arttırılması hedeflenmekte.

Bilhassa kırsalda bu tip çalışmalar çocukların sömestr tatilinde zamanlarını en verimli biçimde geçirmelerine katkı sağlayacaktır.

Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 689 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim