Bugün 29 Nisan 2024 Pazartesi
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %0.00
  • Dolar
    32.4246
    %0.00
  • Euro
    34.6533
    %0.00

Kahraman Köktürk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman Köktürk

Sponsorluk ve Kırbıyık

12 Kasım 2020 Perşembe 15:32

 Öncelikle İzmir depreminde kaybettiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyorum. Depremle ilgili olarak sıcağı sıcağına yazılan yazılardan ziyade bekleyerek araştırma yaparak ve hangi önlemlerin alındığını takip ederek yazmayı düşünüyorum. Ama kalbimiz Ege de ve yüreğimiz İzmir de attı. Geçmiş olsun İzmir.

  Sponsorluk tarihte ilk defa İtalya da özellikle Medicine ailesi tarafından uygulanmıştır. Daha doğrusu iletişim ve halkla ilişkilerciler modern anlamda sponsorluk çalışması olarak bu aileyi örnek gösterir. Yaklaşık olarak 300 yıl sanat ve spor ile uğraşan insanların yaşamlarını devam ettirebilmesi için bu aile sponsor olmuştur. Sponsorluk faaliyetleri özellikle yine bu iki alanda fazlasıyla karşımıza çıkmaktadır. Umarım ilerleyen zamanlarda bilimsel ar-ge faaliyetleri için de şirketler sponsorluk çalışması yapmaya başlar. Daha doğrusu daha fazla sponsorluk çalışması yapar.

   Yazılarımızı takip edenler plakası 07 olan takımları desteklediğimizi bilir. Üstelik kombine alarak üstelik storelerden alışveriş ederek Antalya takımlarını destekliyoruz. Bu zamana kadar Antalyaspor için Hasan Akıncıoğlu zamanında yaptığımız gönüllü temsilcilik ile Bucak ilçesinde 5 kombine ile başladıktan sonra Passolig çıkıncaya kadar bu rakamı 20'ye çıkartmıştık. Üç sene sadece yaptığımız gönüllü temsilcilik çalışması ile Antalyaspor üç sene içinde 35 kombine satmış. Bunlar maraton ve kale arkası olarak olmuş. Sonrasında Antalyaspor Storelerinden üç forma ve üç tişört ve mayo havlu gibi alışverişlerimiz devam ediyor. Alanyaspor Storesinden 5 forma almışız. Kemerspor maçları için de mutlaka bilet alarak maçlara girmişiz. Serikspor zaten kendi ilçelerimiz arasındadır.

  Bunları neden yazıyorum taraftar olarak bizlerinde üstüne düşen böyle alışverişleri veya harcamaları kulüplerin yaşaması için yapmamız gerektiğidir. Elbette bizlerin taraftar olarak yaptıkları çok önemli rakamlara ulaşmayabilir. Ekmeğini Antalya da kazanan üst düzey şirketler kulüplere sponsor olursa o kulüp daha fazla başarı elde edebilir. Örneğin alanya ve Antalya havalimanı işletmeleri tarafından desteklenmesi olumludur.

   Şimdi gelelim Kırbıyık holdinge. Sahibini şahsen tanımıyorum. İşin aslı çalışma alanları konusunda da çok fazla bilgim yok. Uzun yıllardır kadın futbolunda oldukça yoğun çaba harcayan Hüseyin ve Süleyman Türk kardeşler Antalya da en fazla ulusal maç yapan takıma sahip. 1207 Antalyaspor adının önünde şimdi Kırbıyık holding ismi var. Bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyorum.

    Kırbıyık holding daha sonra Alanyaspor da sponsorluk anlaşması da imzaladı. Geçen gün Serikspor da görev yapan yerel basın temsilcisi Namık Kemal Abi ile sohbet ederken Kırbıyık Holding'in Serikspor da sponsorluk anlaşması olduğunu öğrendim. Serikspor ve sponsorları ile ilgili köşe yazısı yazacağım. Ama bugünlük Kırbıyık holding ve galiba sahib Şahin kırbıyık idi kendisine ayıralım. Teşekkürler spora yaptığınız yardımlar için  

 

Kahraman Köktürk

Bu yazı toplam 1281 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim