Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.165
    %-0.21
  • Dolar
    32.3487
    %-0.05
  • Euro
    34.8713
    %0.23

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

‘Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’

02 Ağustos 2023 Çarşamba 08:38
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda ilimizin etkilendiği deprem felaketinin yaralarını sarma çalışmaları sürmekte.
 
Kahramanmaraş depremi malumunuz üzere sadece bu ilimizi değil, 12 ilimizi daha etkiledi. Bununla birlikte binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, binlerce vatandaşımız da yaralandı.
 
Bu doğal afette ülkemiz adeta kenetlendi, maddi ve manevi olarak depremzedelerin her daim yanında oldu. Aynı şekilde yiyecek ve giyecek yardımlarının yanı sıra farklı etkinliklerle de depremzede vatandaşlarımızın bu travmayı atlatmaları için faaliyetler düzenlenmekte.
 
İlimizde de bu tarz etkinlikler devam etmekte.
 
Bu kapsamda Akdeniz Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’ kapsamında 200 depremzede tarımsal ve sportif faaliyetlere katılarak moral buldu.
 
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Antalya Valiliği ile 6 Şubat depreminden etkilenen afetzedelere yönelik ortaklaşa yürüttüğü ‘Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’ depremzedelere umut oldu. Ziraat Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin de destek verdiği proje kapsamında yaklaşık 200 depremzede tarımsal ve sportif faaliyetlerden faydalanırken, ayrıca KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursuna da katıldı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Demir Özdemir, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Metehan Yaykaşlı ve proje ekibi ile projeye katılan depremzede aileleri temsilen Erdem ailesi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı makamında ziyaret ederek proje çıktıları konusunda bilgi verdi.
 
Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek proje ekibi ve depremzede aileler ile sohbet etti. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Özkan, “Deprem bölgesini ben de ziyaret ettim. Elbette acıların tarifi imkansızdı. Ancak millet olarak hep birlikte bu acıların da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Yaralarımızın sarılmasına katkı sağlayan her projeyi çok önemsiyorum. Buradaki ailemizin pozitif düşüncülerinden, içten ve sıcak iletişimlerinden Umutlar Atölyelerle Yeşerir Projesi’nin de ne kadar faydalı olduğu anlaşılıyor.” diye konuştu.
 
Ziyaret sırasında projenin temel amacının, ergoterapi yaklaşımı çerçevesinde depremzedelerin iyileşme ve normal hayata uyum sürecini kolaylaştırmak olduğu belirtildi.
 
Depremzede vatandaşlarımızın yaşamış oldukları bu travmayı atlatmaları için ortaya konan projelerin ve çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 985 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim