Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.843
    %0.35
  • Dolar
    32.5552
    %0.05
  • Euro
    34.7123
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Üretim daha çok teşvik edilmeli

31 Mayıs 2023 Çarşamba 13:01

Tarım sektörü sadece ilimiz için değil, ülkemiz açısından da son derece önemli bir konu.

Diyebilirim ki Antalya 19 ilçesiyle birlikte tarım için oldukça uygun.

Üretimi canlandırmak ve bilhassa gençlere sevdirmek için kapsamlı çalışmalar ve projeler yapılmalı.

Teknolojinin de gelişmesiyle beraber teknolojinin de üretimde en verimli biçimde kullanılması lazım.

Yerel belediyeler tarımı sevdirmek ve teşvik etmek için bir takım çalışmalar yapıyor.

Bugün bu çalışmalardan birisini paylaşacağım.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, “yerelden kalkınma” ilkesi doğrultusunda tarımı ve çiftçiyi destekliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından tohumluk olarak Korkuteli’nde yetiştirilmekte olan buğdayların gübrelemesi yapıldı. Hasatta elde edilen ata tohumları destek için çiftçiye hibe olarak verilecek.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede ekilemeyen tarım arazilerini “Tohumu Bizden Üretimi Sizden” projesi kapsamında yeniden tarıma kazandırıyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait atıl alanda da buğday ekimi yapıldı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisleri gözetiminde alanda gübreleme çalışması gerçekleştirdi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndaki yetkililer, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 19 ilçede yaklaşık bin dekar alanın tarla ve arazi şartlarına göre farklı buğday çeşitlerinde tohum hibesi gerçekleştirdiğini söylediler. Korkuteli Kızılaliler Mahallesi’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait atıl alanda yapılan buğday ekimini yerinde incelediklerini söyleyen yetkililer, “Bugün buraya gelerek ektiğimiz buğdayları gördük ve gübrelemesini yaptık. Yaptığımız gübrelemeler sonucunda yaz aylarında iyi ürün elde

edeceğimizi düşünüyoruz. Elde ettiğimiz ürünleri önümüzdeki sene bu bölgedeki ilçelerimizde tarımla uğraşan çiftçilerimize tohum olarak hibesini gerçekleştireceğiz” dediler.

Öte yandan elde edilen ürünlerin bir kısmı da Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Halk Ekmek’e hibe ediliyor ve Antalya halkının ucuz ekmeğe ulaşabilmesine katkı sağlanıyor. Hasat sonrası elde edilen samanların da hayvancılıkla uğraşan üreticilere hibesi gerçekleştirilecek.

Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 669 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim