Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Üretimin önemi ve çalışmalar

06 Ekim 2022 Perşembe 08:07

Bilhassa pandemi ile birlikte hayatımızda bazı alışkanlıklar ve uygulamalar değişti. Halen değişmeye devam ediyor.

Pandemi döneminde tarımın ve üretmenin yaşamsal bir konu olduğunu hep beraber görüldü.

Kısmen içinde bulunduğumuz günlerde pandeminin etkisi azalmış gibi görünse de üretimle alakalı sıkıntılardan kaynaklanan fiyat artışlarına tanıklık etmekteyiz. Mesela bir koli yumurta fiyatı 75 liraya çıkmış durumda.

Tarımın ve hayvancılığın önemine dikkat çekmek için üretimle alakalı kooperatiflerin etkinlikleri de artmaya başladı.

Mesela geçtiğimiz günlerde Kepez Belediyesi, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Kadın Kooperatifleri Festivali Tanıtım Toplantısında kadın kooperatifleri ile iş dünyasını buluşturdu.

Kepez Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir tarafından kadın kooperatiflerini buluşturduğu 2. Kadın Kooperatifleri Festivali 30 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Dokumapark’ta gerçekleştirilecek.

Kepez Belediyesi, 2. Kadın Kooperatifleri Festivali öncesinde tanıtım toplantısı düzenledi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’ndeki toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oda başkanları, turizmciler, iş insanları ve kadın kooperatifleri katıldı. Kadın Kooperatifleri Festivali’nin tanıtım toplantısında konuşan Türk Kadın Kooperatifleri adına Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi (SUKOOP) Başkanı Mukadder Kavas, “Kadınlarımızın yaptıkları ürünler gerçek değerini bulsun, kadın emeği satılsın, dış ülkelere ekonomiye kazandırılsın diye çabalarımız var. Her birimiz ürünlerimizi tanıtmaya, festivallere katılmaya, açık alanlarda yaptığımız ürünleri teşhir etmeye çalışıyoruz. İşbirliği yaptığımız sürece daha da çoğalabilir ve çoğaltabiliriz. “ dedi.

Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilal Ardıç da, Belek’te 1-4 Aralık tarihlerinde yapılacak ve 1000 satın alma yöneticisinin katılacağı organizasyonda kadın kooperatiflerine ücretsiz yer tahsisinde bulunmak istediklerini müjdeledi. TÜRSAD Başkanı Ardıç, “Turizmle kadın kooperatiflerini tanıştırmak ve daha ileriye götürmek için çalışıyoruz.” dedi.

Yazımın başında da ifade ettiğim gibi kadın üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almaları, tarımın teşvik edilmesi oldukça önem teşkil ediyor.

Bu tarz etkinliklerde Pazar bulma ve ürünlerin sergilenmesi yararlı sonuçlar verecektir.

Söz konusu etkinliklerin artarak devam etmesi dileğimle.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 424 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim