Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Uygulamalı arıcılık eğitimi

21 Haziran 2023 Çarşamba 11:02
 Uygulamalı eğitimler, kurslar ve seminerler bir konunun daha iyi anlaşılması ve teşvik edilmesinde oldukça önemli bir yer teşkil eder.
 
Bilhassa üreticilerin bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve zamanında bilgilendirilmesi tarım ve hayvancılıkta çok daha önemli.
 
Üretimin canlandırılarak katma değer oluşturulması ile ilgili yapılan tüm çalışmalar sonuç itibariyle olumlu sonuçlarını vermekte.
 
Arıcılık da son zamanlarda oldukça talep gören bir iş kolu haline geldi.
 
Bugün modern arıcılık eğitiminden söz etmek istiyorum.
 
Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerli arı üreticilerini desteklemek ve isteklileri arıcılığa teşvik etmek amacıyla kovan başında uygulamalı arıcılık eğitimi düzenledi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arıcılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen modern arıcılık eğitimi kapsamında teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitim düzenledi.
 
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Ar-Ge Proje Şube Müdürü Deniz İlaslan Çürek tarafından Konyaaltı ilçesi Çakırlar bölgesinde kovan başında geçekleşen uygulamalı eğitimde, arının mevsimlik bakımları, beslenmesi, zararlılarıyla mücadele yöntemleri, bal, propolis, arı sütü, balmumu polen, gezgin arıcılık, oğul ve bölme işlemleri anlatıldı. Kursiyerler, özel kıyafetlerini giyerek arı kovanlarını içini, petekleri canlı canlı görme fırsatı buldular.
 
Arıcılığın Antalya’da gelişmesini hedeflediklerini söyleyen Deniz İlaslan Çürek, “Arıcılık faaliyetlerinin daha bilinçli şekilde yapılması için kursumuzu düzenledik. Arıcılık eğitiminin teorik derslerini tamamladık bugün de uygulamalı eğitim çalışmasını yaptık. Kursiyerler kovanları kontrol etti, besleme yaptı, ana ve işçi arıyı, balların yapıldığı kısımları gördü. Birebir görerek uygulamalı eğitim verdik. Antalya’da arıcılık faaliyetlerinin artmasını hedefliyoruz” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği modern arıcılık eğitimine katılan kursiyerler ise, yeni şeyler öğreniyorlar.
 
Öte yandan söz konusu kursa erkek kursiyerlerin yanı sıra kadın kursiyerler de yoğun ilgi gösteriyor.
 
Arıcılığın bir hobi olarak değil çok önemli bir meslek olarak görülürse üretimin çok daha artacağını düşünmekteyim.
 
Doğanın da korunarak bu tarz uygulamalı eğitim faaliyetlerinin artması dileğimle.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 938 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim