Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2471.061
    %-0.00
  • Dolar
    32.1553
    %-0.12
  • Euro
    34.9051
    %0.74

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Yangında yaralanan hayvanlara tedavi

06 Ağustos 2021 Cuma 01:30

 Tüm yurtta etkili olan orman yangınları hepimizin yüreğine yakmakta. Orman yangınlarını söndürebilmek için topyekün mücadelemiz devam ederken, yardımlaşmamız da devam ediyor.

            Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, Akseki ilçelerimizdeki orman yangınlarında hakikaten büyük hasarlar meydana geldi. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti ve çok sayıda büyük ve küçük baş hayvan telef oldu.

            Ormandaki hayvanlar, kuşlar, böcekler yanıp kül oldu.

            Bu görüntülerin yanında ülkemizin değişik il ve ilçelerinde meydana gelen yangınlar ise maalesef sürüyor.

            Yangın söndürme çalışmaları tüm kurum ve kuruluşlarca devam ederken, vatandaşlar da gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılmakta.

   Öte yandan Manavgat yangınının ardından yürek burkan görüntüler yaşanmaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangında yaralanan hayvanların tedavisi için yoğun çaba harcıyor. 

 

    Antalya Büyükşehir Belediyesi günlerdir süren Manavgat yangınının söndürülmesi için gece gündüz mücadele ediyor. Yangında çok sayıda hayvanın telef olması sonucu harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Tarımsal  Hizmetler Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler ile gönüllü veteriner ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 

   Veteriner hekimler Karaavca-Değirmenli köyünde yaptıkları incelemelerde yaralanan hayvanları tedavi ediyor.  Büyük-küçükbaş hayvan muayene ve tedavilerini yapan veteriner hekimler civcivlerinde muayeneleri hassas bir şekilde yaptı. Köylüler veteriner hekimlere teşekkür etti.  

 

   Kurtulan yaralı hayvanların hayata tutunmasına yardımcı olan Büyükşehir ekipleri yanan bir kaplumbağayı da büyük bir titizlikle tedavi etti. Kaplumbağanın yanan ayakları ilaçla temizlendikten sonra yanık merhemi ile tedavi edildi. Kaplumbağanın yangında hasar gören kabuğu da ilaçlanarak acısı dindirildi. 

            Temennim hepimizi derinden etkileyen orman yangınlarının ivedilikle söndürülmesi. 

Bu yazı toplam 448 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim