Bugün 19 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2504.005
    %0.00
  • Dolar
    32.1989
    %0.00
  • Euro
    34.8984
    %0.00

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Yardımlaşmak çok önemli

11 Ekim 2021 Pazartesi 03:19

 Geçtiğimiz aylarda meydana gelen orman yangınları hakikaten ülke olarak hepimizi derinden etkiledi.

            Manavgat başta olmak üzere değişik il ve ilçelerimizde çıkan yangınlarda çok ciddi kayıplar yaşadık.

            Bu konu ile alakalı yardımlaşmak ve sıkıntıları ortadan kaldırmak için de hakikaten örnek çalışmalar yapılmakta.

            Yapılmaya da devam ediyor.

            Bilhassa yanan alanların yeniden ağaçlandırmasından tutun da, mağdur olan çiftçilerimizin sorunlarının giderilmesi anlamında yapılan ve yapılacak maddi ve manevi yardımlar büyük önem arz etmekte.

   Bu çalışmalardan birisini de yerel belediyeler, diğer kurum ve kuruluşlar gibi Büyükşehir yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Manavgat başta olmak üzere Antalya’da meydana gelen yangın felaketinden etkilenen bölgelerde altyapının yenilenmesi için çalışmalara başladı.

   Türkiye’de yaşanan en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat yangını sonrası bölgede tüm birimleri ve ekipleriyle seferberlik başlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, vatandaşın susuz kalmaması için büyük çaba sarf etti. ASAT ekipleri, bölgeye sevk ettiği jeneratörlerle depolara su için enerji sağladı. Yangın bölgesine kurulan konteyner kentlerin de kanalizasyon ve içme suyu bağlantıları kısa zamanda tamamladı. 

   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürlüğü olarak bölgede zarar gören alt yapının yenilenmesi adına daha geniş kapsamlı bir çalışma için düğmeye bastıklarını açıkladı.

   Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin katıldığı toplantıda, yangın bölgesinde yaraların sarılması ve bölgenin imarında önemli yeri olan altyapının yenilenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nce kullanılmak üzere İller Bankası’ndan gereken kredi desteğinin sağlanması kararlaştırılmıştı. Sağlanan kredi ve öz kaynaklar ile bugüne kadar söz konusu afet bölgesinde 460 km içme suyu yatırımının ihale sürecini tamamlayan ASAT alt yapı için çalışmalara başladı. 

            Bu tarz yardımlaşma çalışmaları böylesine zamanlarda zarar gören vatandaşlarımıza maddi ve manevi güç veriyor.

            Esen kalın.

Bu yazı toplam 673 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim