İlimizde sosyal hayatın canlılığı, kültürel ve sanatsal aktiviteler her geçen gün önem kazanmakta.
Sosyal hayatın canlılığı, yeni fikirler, buluşlar ve projelerin desteklenmesi ile alakalı yerel belediyeler çalışmalar yapmakta.
Her ne kadar bu çalışmaların duyuruları etkin biçimde yapılamasa da vatandaşlar yerel gazetelerden ve diğer bilgi platformlarından bu bilgileri alabilmekte.
Bugün İş Fikri Yarışması’ndan bahsedeceğim siz değerli okurlarıma.
İlimizin 19 ilçesinden birisi olan Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon’un, 30 bin lira ödüllü 3. İş Fikri Yarışması’nda başvuru süresi hatırlayacağınız üzere uzatılmıştı. Artık o süre sona erdi.
Bu manada yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak Antalya’dan katma değeri yüksek, özgün ve yenilikçi projeler ortaya çıkarmayı hedefleyen Muratpaşa İnovasyon Günleri – İş Fikri Yarışmasının 3’üncüsü için başvuru süresi uzatıldı. Yoğun talep üzerine, girişimciler ya da girişimci adayları, yarışma için www.assiminovasyon.com internet sitesi üzerinden başvurular yapıldı.
Söz konusu yarışmaya yenilikçi iş fikrine sahip girişimciler, girişimci adayları bireysel ya da ekip halinde başvuru yapabilecek. Ön elemeyi geçenler 3 günlük eğitim programına alınacak. Eğitimde, girişimcilik, inovasyon, yenilikçilik, iş fikri ve iş modeli geliştirme konuları anlatılacak. Program sonrasında ön jüri, yarı finale kalacak iş fikirlerini belirleyecek. Yarı finalistler arasından, gerçekleştirilecek atölye çalışması sonrası finale katılmaya hak kazanacak 10 iş fikri seçilecek.
Öte yandan finalde 10 girişimci ya da girişimci adayı, fikirlerini jüri karşısında anlatacak. En iyi 3 iş fikri final jürisinin oylarıyla belirlenecek. Yarışmasının birincisi 12 bin, ikinci 10 bin ve üçüncü 8 bin liralık para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca finale kalan 10 iş fikrinin sahiplerine, aylık 250 lira üyelik bedeli bulunan
ASSİM İnovasyon Merkezi Ortak Çalışma Alanı 1 yıllığına ücretsiz tahsis edilecek. Her finalist, ASSİM’in ön kuluçka programından da yararlanabilecek.
Bu tarz küçük çaplı projelerin daha da artması lazım.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 555 defa okunmuştur.