- IMKB
% - Altın
4231.697
%-0.39 - Dolar
40.0469
%0.01 - Euro
46.9693
%-0.21
- 19:33 - Topaloğlu'ndan Mola Evi müjdesi
- 19:02 - Niyazi Nefi Kara tutuklandı
- 18:12 - Antalya'da rüşvet operasyonu
- 16:26 - Tapuda sahte kimlikle satış
- 15:58 - Antalya Valiliği süreci başlattı
- 13:23 - Yeni hal kompleksi açılışa hazırlanıyor
- 00:22 - Polonyalı golfçüler Belek'te
- 00:12 - Rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda 6 tutuklama
- 17:59 - Sahnede ilginç an: Dron sanatçının kafasına çarptı
- 17:23 - Öldürülen genç kızın cenazesi teslim alındı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 16:14 - "Müziğin yalnızca estetik değil, aynı zamanda ahlaki bir işlevi de vardır"
- 16:01 - Kutlama töreni ertelendi
- 15:45 - Tataristan'dan ATB'ye ziyaret
Adem Vural / SON HABER





Yeni köy pazarları
Antalya hakikaten çok hızlı gelişiyor ve nüfusu da bu anlamda artmakta. Artan nüfusla beraber yeni ihtiyaçlar, yeni beklentiler de çoğalıyor.
Antalya; 19 ilçesiyle devamlı olarak değişen bir il.
Bu manada her ilçemizin mahalleleri de yeni hizmetler beklemekte.
19 ilçesinde farklı sorunları bulunan şehrimizde ilçelerin öncelik arz eden meseleleri var. Kapalı pazarlar da bunlardan birisi diyebilirim.
Antalya’da Muratpaşa, Kepez, Alanya ve Manavgat ilçeleri nüfus artış hızında ilk sıralarda yer alıyor.
Kepez ilçemizde de yeni köy pazarlarının yapımı için çalışmalar başladı.
Kepez Belediyesinin, çiftçiye ve üretime bir destek projesi olan köy pazarlarının yapımı başladı. Doğal ürünleri, doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan butik pazarlar, ilçenin kırsal bölgesindeki 6 mahallesine inşa ediliyor.
Kepez Belediyesinden, Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönüşen kırsaldaki yerleşim merkezlerindeki çiftçilere, pazar yeri desteği geldi.
İlçedeki kapalı semt pazarlarına uzak olan kırsaldaki 6 mahalleye, üstü kapalı butik pazar yerleri yapılıyor.
Kepez Belediyesinin, bölgeye ekonomik bir hareketlilik getirebilmek ve ilçedeki çiftçilerin ürünlerini, aracı olmada tüketicilerle buluşturabilmek amacıyla yatırım programına aldığı ‘Köy Pazarı Projesi’ hayata geçiyor.
Bu manada Köy Pazarı, çiftçilik faaliyetlerinin devam ettiği Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler mahallelerine kazandırılıyor. Yüklenici firma, yapım ihalesinin yasal sürecinin kesinleşmesi ve yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasından sonra pazar yerlerinin inşasına başladı.
İlk olarak Kirişçiler ve Odabaşı mahallelerinin pazar yerleri yapılıyor. Temel kazısı ve zemin beton çalışmaları tamamlanan pazar alanında, tavan için kolon demirlerin konulacağı bölümlerin yapımına geçildi. Yüklenici firmanın, diğer mahallelerdeki pazar yerlerinin yapımını ise önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.
İhale şartnamesinde, 6 ayrı pazar yerinin yapım süresi yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirtildi.
Pazarların yapısal iskeleti, beton zemin çelik konstrüksiyonlu, tavanı asma- germe membran şeklinde olacak. İçerisinde idare binası ve tuvaletlerin olacağı pazar yerleri, 1000 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve içerisinde satış tezgâhları bulunacak. Pazar yerleri, pazar kurulmayan günlerde ise sosyal ve kültürel etkinlik alanı olarak kullanılabilecek.
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.
Esen kalın.
1923 DARBESİ (!) VE CUMHURİYETİN İMTİHANIEşref Ural
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim