Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Yenilenebilir enerji kaynakları

15 Temmuz 2021 Perşembe 00:56

      Hayatımızda yenilenebilir enerji kaynakları her geçen gün daha da önem arz etmekte.

            Bu konu ile alakalı her geçen gün yeni projeler geliştirilirken, bilhassa öğrencilere enerji çeşitliliği ile ilgili bilgiler verilmekte.

            Bunun da ötesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının teminine yönelik çalışmaları teşvik anlamında etkinlikler yapılıyor.

            Bunlardan birisi de Büyükşehir Belediyesi’nin bir etkinliği.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalyalı öğrencilerin yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratma projesine destek oldu. Öğrencilerin tasarladığı elektrik üreten bisiklet ile vatandaşlar pedal çevirerek hem telefonlarını şarj etme hem de spor yapma imkanı bulacak.

 

Antalya’da ilkokul öğrencileri yenilenebilir enerji kaynaklarına farkındalık yaratması amacıyla hazırladıkları elektrik üreten bisiklet projesini Büyükşehir Belediyesi’yle paylaştı. Öğrencilerin tasarladığı projeye destek veren Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. 

Sadece insan enerjisi ile elektrik üretebilecek bisikletler ile vatandaşlar, pedalı çevirerek hem spor yapacak hem de telefonlarını şarj etme imkanı bulabilecek. Çalışmalar tamamlandığında tasarlanan bisikletler kentin çeşitli noktalarında hizmet verecek. 

 

  Proje ile bisiklet pedalının çevrilerek tekerleklerin dönmesi neticesinde oluşan hareket enerjisinin dinamo vasıtasıyla elektrik enerjisine çevrilmesi ve üretilen alternatif akım formundaki bu enerjinin kullanılacak bir ara elektronik devre ile doğru akım formuna çevrilerek regüle edilmesi işlemi gerçekleştirilecek. Bu sayede gerek cep telefonlarının şarj edilmesi, gerek serinletme amaçlı mini fan çalıştırılması, gerekse konstrüksiyona monte edilen LED aydınlatma elemanlarının ihtiyacı olan enerji üretilmiş olacak.

            Bu tarz örnek olabilecek projelerin desteklenmesi ve daha da geliştirilmesi lazım diye düşünüyorum.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 436 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim