Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2470.889
    %-0.01
  • Dolar
    32.1326
    %-0.06
  • Euro
    34.9943
    %0.18

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Yerel belediyeler ve dayanışma

10 Ağustos 2021 Salı 02:20

     Doğal afetler, zorluklar, orman yangınları gibi üzücü olaylarda kenetlenmesini, yardımlaşmasını bilen bir ülkeyiz.

            Son yaşanan orman yangınlarında da bu güzel dayanışmayı hep beraber görmekteyiz.

            Orman yangınlarında canları yanan, hayvanları telef olan, evleri yanan, evleri oturulamayacak hale gelen vatandaşlarımızın yardımına yurdumuzun dört bir yanından yardımlar gelmekte.

            Bu manada yerel belediyelerimiz de harıl harıl çalışıyor.

            Yangının yaralarını sarmak için hummalı bir çalışma var diyebilirim.

   Büyükşehir Belediyesi orman yangınında acıları dindirmeye çalışıyor. Yangının olduğu yerlerde de, söndüğü yerlerde de ekipleriyle canla başla çalışan Büyükşehir Belediyesi, yaşanan zorlu sürecin atlatılması için çaba sarf ediyor. Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrenciler tarafından hazırlanan pideler ise afetzedelere ulaştırılmak üzere yangın bölgesine gönderiliyor. 

   1018 araç, gece gündüz canla başla çalışan 2635 personel ile 10 gündür Manavgat başta olmak üzere Alanya, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’ta çıkan yangınları söndürmeye çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi bir yandan da yaraları sarmaya devam ediyor. Yangının söndürüldüğü bölgelerde hasar tespit çalışmaları hızla devam ederken, afetzede vatandaşların temel ihtiyaçlarının yanı sıra hayvanları için de yem, saman ve su desteği sürüyor. 

  Manavgat’ta yangın felaketinin başladığı bölgelerden biri olan Kalemler Mahallesi’nde yaralar sarılmaya başlandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hızla tamamlanan hasar tespit çalışmalarının ardından, vatandaşların talep ve ihtiyaçları yerine getiriliyor. Büyükşehir ekipleri yangın bölgesinde tüm mahallelerde kapsamlı ve özverili çalışmalarını sürdürüyor. Tüm birimler söndürme, ağaç kesim, yol açım, tahliye, veterinerlik, tıbbi destek, yardım dağıtımı, altyapı onarım, psikososyal destek, koordinasyon 

çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

  Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri vatandaşlara erzak, eşya ve ilaç yardımı yaparken, yangının ardından oluşan zararların giderilmesi için bölgede çalışan personel ve mağdur olan vatandaşlara da yardımda bulunuyor. Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrenciler tarafından hazırlanan pideler ise afetzedelere ulaştırılmak üzere yangın bölgesine gönderiliyor. 

            Bu yardımlaşma oldukça anlamlı ve güzel.

            Planlı ve koordineli biçimde yardımların yerine ulaştırılması ve gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi lazım.

            Esen kalın.

           

Bu yazı toplam 522 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim