Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Yerelden kalkınma

19 Ocak 2023 Perşembe 12:19
Üretimin yaygınlaştırılması, daha geniş kitlelere tarım ve hayvancılığı sevdirmekle mümkün.
 
Aynı şekilde tarımın ve hayvancılığın sorunlarının çözümü ile alakalı.
 
Bu bağlamda meraların ıslahı, tarım arazilerinin korunması ve nadasa bırakılması gibi etkenler ile beraber çiftçilerin temel meselelerinin çözümü önem taşımakta.
 
Aynı şekilde üreticilerin bugün karşılaştığı en önemli meselelerden birisi gübre konusu.
 
Yerelden kalkınma ile ilgili çözüm önerileri ve çalışmaları da ayrıca önem kazanmakta.
 
İlçelerimizde tarımın daha nitelikli yapılması için çalışmalar yürütülüyor.
 
Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma projesi doğrultusunda hayvancılıkla uğraşan besicilere destekleri sürüyor. Korkuteli’nin Dereköy Mahallesi’ne bağlı Kartal Yaylası’nda mera ıslahı ve amenajman çalışması gerçekleştirildi. 60 dekarlık mera alanına 3 ton gübre atıldı.
 
Mesela Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda mera ıslahı çalışmalarını artırmak amacıyla Korkuteli Kartal Yaylası’ndaki hayvancılara 3 ton Diamonyum Fosfat (DAP) gübre hibesi gerçekleştirdi. Hibe kapsamında yem kaynaklarını ıslah etmek, daha bol ve kaliteli yem elde etmek için 1800 metre rakımlı Kartal Yaylası’nda 60 dekarlık mera alanı üzerinde ıslah ve amenajman çalışması yapıldı. Ayrıca bölgede aktif hayvancılıkla uğraşan çobanların, hayvanlarının dinlenebilmesi için sundurma alanı yapıldı.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü’nde görev yapan yetkililer, yapılan gübre hibesi sayesinde hayvanların veriminin artacağını ifade ediyorlar ve “Mera ıslahı ve amenajmanı projesini Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda Korkuteli Kartal Yaylası mera ıslahı için 3 ton gübre hibesi gerçekleştirdik. Ardından Kartal Yaylası’nda 60 dekarlık alanda gübreleme yaparak, mera ıslahı çalışması yaptık. Böylelikle hayvancılıkla uğraşan yöre halkına hem destek oluyoruz hem de hayvanların et verimini arttırmayı hedefliyoruz” diye ifade ettiler.
 
Bu tarz teşvik ve desteklerin artarak devam etmesi lazım.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 421 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim