- IMKB
% - Altın
6042.95
%0.36 - Dolar
46.6262
%-0.04 - Euro
53.1732
%0.03
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 11:48 - ANAMURLU GÜREŞÇİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA
- 11:43 - MERSİN’DE GENÇLERDEN SAHİL TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ
- 11:33 - MERSİN’DE 349 BİN 348 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
- 11:28 - OSMANİYE’DE ÖZEL ÖĞRENCİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ
- 11:28 - ADANA SICAĞINDA ÖĞRENCİLERE BUZ GİBİ KARNE HEDİYESİ
- 11:28 - EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBE BAŞKANI SARIGEÇİLİ: "YAZ TATİLİNİ İYİ DEĞERLENDİRELİM"
- 11:23 - DOMATES GÜVESİ, MANTAR SİNEĞİ VE ELMA İÇ KURDUNA IŞIK TUZAĞI
- 10:58 - MERSİN’DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA İÇİN ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ
- 10:53 - AOSB BAŞKANI SÜTÇÜ: "GÜÇLÜ SANAYİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN TEMELİDİR"
- 10:43 - ÇUKUROVA BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERİNE 75 BİN TL’LİK ÖDEME
- 10:38 - MERSİN’DE TOPLU TAŞIMADA SIKI KLİMA DENETİMİ
- 10:38 - BURDUR’DA 42 BİN 82 ÖĞRENCİ KARNE ALARAK YAZ TATİLİNE BAŞLADI
- 10:33 - AYNI KAVŞAKTA BİR SAAT ARAYLA İKİ AYRI MOTOSİKLET KAZASI: 2 YARALI
- 10:28 - TIR İLE İŞÇİ SERVİSİ ÇARPIŞTI: 12 YARALI
- 10:28 - ALANYA’DA 2 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
KAHRAMAN KÖKTÜRK / KONUK YAZAR


Yüksel Hoş Neler Anlatıyor
Vakti zamanında bir çocuğu iki kadın paylaşamıyormuş. Bir kadın bu çocuğun anası benim demiş, diğeri de hayır ben. Bir kral peygamber olan Hz. Süleyman'ın huzuruna gitmişler ya da getirilmişlerdir her neyse... Kadınlardan biri söz almış önce.
Allah’ın peygamberi, kralımız, biz bu kadınla komşuyuz ve yakın zamanda doğum yaptık. Eşlerimiz yoktur, bebeklerimizi birlikte büyütüyorduk ama onun bebeği öldü ve o bunu kaldıramayıp ölen bebeğin benim bebeğim olduğunu söyledi bebeği kaçırdı ve şimdi de vermiyor. Bana yavrumu geri verin.
Hz. Süleyman karara gitmeden önce diğer kadına da sormuş meseleyi. O kadın da hikâyeyi bir yere dek doğru anlatıp sonrasında arkadaşının çocuğunu kaybettiği için kıskançlık sebepli olarak bebeğini almak istediğini söyleyip bebeğini almak isteyen bu kadının cezalandırılmasını bile istemiş.
Hz. Süleyman bir süre düşünmek üzere kadınları bekletip sonrasında kadınları huzuruna çağırmış. Bebeği kucakta tutan kadından aldırıp, iki kadının ortasındaki altara (kürsü/sunak) koyarak celladı çağırmış.
Kararı açıklamak için ayağa kalkmış ve kararını vermiş.
"İfadelerinizin doğruluk değeri eşit. Bu durumda, çocuğu ortadan ikiye böleceğiz. Yarısını sana, diğer yarısını da sana vereceğiz". demiş
Kadınlardan biri gözyaşları içerisinde kendini pareleyerek ağlamaya başlamış ve ;
-Ey peygamber! Ben analık hakkımdan vazgeçtim, çocuk onun çocuğu olsun yeter ki yaşasın... Bölmeyin ne olur yavrumu demiş
.
Bu tarz fedakarane bir teklif ve çocuğun yaşamı için vazgeçiş diğer kadından gelmediği için durum aslında ifşa olmuş... Hazreti Süleyman kararını verip, çocuğu gerçek annesine böylece vermiş. Bir anneye has davranış budur, sadece çocuğa canından can katmış bir ana onun hayatının devamı için ondan vazgeçebilir. demiş.
Bu vatan elden giderken de ağlayan, bağıran, savaşan yine biziz. Tek sahibi olan toprakların savaşanı ve mücadele edeni de tektir. Dar zamanda, zor zamanda bağımsızlık için savaşanlar ne tür insanlarsa, o zihniyet bir asır sonra da yine benzer insanlarda temsil bulur.
Vatan içinde vatan iddiasında bulunan da tıpkı başkasının çocuğuna analık iddiasında olanlar gibidir ama o ülke için ağlayan, savaşan, mücadele edenler onun gerçek sahipleridir. Türklerden ve kendini Türk hissedenlerden bahsediyorum farkındaysanız.
İnsan topluluklarının organize bütünlük arzettiği ve bir milli hikaye ve kültürel ortaklık üzerine bina edilmiş iş bölümü ile idare edilen yapılardır. Devletler sistem, kural, adalet ve varsa doğal kaynakların (mümkünse adil) istifadesi üzerinde ayakta kalır. Devletin işleyişi için para, kapital gerekir.
Anadolu daha o dönemlerde kilitlenmişti. Yeni fikirlere o kadar kapalıydı ki süspansiyonlu, yaylı at arabalarıyla bile 1923'te mübadele ile gelenler sayesinde tanıştı bu zavallı coğrafyanın insanları.
O göçlerle geride olduğu kısımları kapattı, göçlerle gelenlerin durumu asla eşit değildir. Bazı milletler az önde bazıları az geridedir. Sen, aldığın nüfus yüküne ve kitlesinin büyüklüğüne göre şekillenir, değişim yaşarsın.
1924'te Türkiye'ye yerleştirilen mübadiller içerisinde bir tane tacizci ve tecavüzcü çıkmadı. Giritli meyhaneci vardı, Selanikli gazinocu vardı, Kavalalı tefeci de vardı ama taciz, tecavüz hiç olmadı. Şüphesiz bu insanların arasında imam müderris, İslam alimi kimseler de çoktu
Mimarin, teknolojin, anlayışın ve medeni düzeyin gelişiyor. İnsanının hali tavırları bile değişiyor. Bir bölgeye yol yapılmadan önce o bölge insanına bakın, sonra 20 sene sonra tekrar bakın. Farklılıkları görmüş ve kendisini yontmuş oluyor.
Nereye iyi bağlandı isen orayla etkileşimin artar. Yollar seni doğuya bağlıyorsa doğuyla batıya bağlıyorsa batıyla etkileşirsin. Göç yükünü doğudan aldıysan doğululaşır, batıdan alırsan batılılaşırsın.
5N 1K KURALINI UNUTAN GAZETECİLER!ALİ İHSAN DİLMEN
ANKARA NATO ZİRVESİ; SİYASAL İMAJ VE TURİSTİK İMAJNİZAMETTİN ŞEN
TÜRK-ALMAN TURİZMİNDE STRATEJİK BULUŞMAHÜSEYİN BARANER
MUHTARLIKLAR MESELESİAHMET GEDİKAĞAOĞLU
HAYAL BİLE KURAMIYOR İNSAN!..VEDAT GÜRHAN
ÜCRETSİZ DENEME TUZAĞIAV İBRAHİM GÜLLÜ
ZİHNİMİZDEKİ PATİKALAROYA ÖZGÜR
YAĞMURUMUZU KİM ÇALIYOR?CEM ARÜV
DÜNYANIN SESSİZLİĞİNİNA ŞAHİN
HAYAT KISA, MUTLU OLMAYI İHMAL ETMEAHMET İLBARS
CHP’Yİ İŞLEVSİZLEŞTİRMENİN BEDELİ?TARIK ÇELENK
TAHSİN KURTBEYOĞLU-BİR KAYMAKAMIN OBJEKTİFİNDEN ANADOLUHASAN YAKUP CANGÜVEN
YELKOVANIN UCUNDA MI ASILI ZAMANSIZ ZAMANBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
DEVRİDAİMGAZANFER ERYÜKSEL
OĞUZ UYKUSUEŞREF URAL
BİR FABRİKADAN FAZLASISÜLEYMAN EKİN
MEVLİD’E DEĞİL, DEVLETİN MEZHEP TERCİHİNE İTİRAZMUHARREM YELLİCE
DERİNLİKSİZ SANAT ÇAĞINDA KAYDIR BEĞEN VE TÜKETGÖZDE SARI
BABALAR GÜNÜ: SESSİZ KAHRAMANLARIN GÜNÜGÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
MEYVEYİ DALINDAN YEMEKŞEBNEM YAPA ÖZTOPRAK
GELECEĞİN MİMARLARIIŞIK YARGIN
FAKİR BAYKURT 97 YAŞINDA (15 Haziran1929- 11 Ekim 1999)YUNUS YAŞAR
DELİLER GEMİSİ YENİDEN YOLA ÇIKARKENMÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
YAŞAR EVCEN İLE ENİNE BOYUNA: YAŞAR EVCEN KÜLTÜR EVİYUSUF YILDIRIM
SANATA İLK DOKUNUŞ
DÖŞEMEALTI'NDA KANALİZASYON VE ASFALT ÇALIŞMALARI
KIZININ MEZUN OLDUĞU BÖLÜMDEN YILLAR SONRA ANNESİ DE MEZUN OLDU
ORMAN YANGINI, HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALEYLE KONTROL ALTINA ALINDI
ADİLE TEYZE MERKEZ YUVADA YIL SONU COŞKUSU
MUSTAFA ERGÜN, ANTALYASPOR A.Ş. BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ
AKRA CAZ'DA GENÇ PİYANİST SU YAVUZ RÜZGARI ESTİ
ÖZBEK: 'KALICI ÇÖZÜM YAPISAL REFORMLARDA'
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim






