- IMKB
% - Altın
3180.65
%0.00 - Dolar
35.6718
%0.00 - Euro
37.4624
%0.00
- 12:13 - Yalvaç’ın 825 yıllık çınar ağacı tarihe köklü bir tanıklık yapıyor
- 12:13 - Eğitim Bir-Sen’den MEB’e mazeret ataması çağrısı
- 11:25 - Teomanpaşa Semt Evi açılışa hazırlanıyor
- 11:25 - ASAT teknolojik alt yapısını güçlendirmeye devam ediyor
- 10:43 - ASAT ekiplerinin yağmur mesaisi gece boyunca sürdü
- 10:43 - Kepez’e 112 İ̇stasyonu Ve Asm İçin Protokol İmzalandı
- 09:43 - Astım Hastalarına Uzmanından Ezber Bozan Tavsiye
- 20:43 - Sami Uğurlu: "İzleyenler adına çok keyifli bir maç olduğunu düşünüyorum"
- 20:23 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 5 - Başakşehir: 4 (Maç sonucu)
- 20:23 - Mustafa Keçeli: "Yediğimiz goller bize yakışmadı"
- 18:08 - Beşiktaş, Antalyaspor maçı için Antalya’da
- 17:24 - Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 2 - Başakşehir: 2 (İlk yarı)
- 15:43 - Büyükşehir’de genel sekreter yardımcılığına yeni atama
- 14:23 - Vefat eden Mürüvvet’in Başdeğirmen’in yarım kalan hayali çocuklarla can bulacak
- 13:23 - Demre’de dolu yağışıyla zarar gören seralar tespit ediliyor
Adem Vural / SON HABER
Akıllı tarım
Tarımsal faaliyetlerde çiftçilerimizin gelişen ve değişen teknolojilerle tanıştırılması, bu konu ile alakalı etraflı bilgiler verilmesi oldukça önem arz ediyor.
Teknolojik gelişmeleri sadece endüstriyel anlamda ve diğer sektörlerde düşünmememiz lazım. Zira günümüzde tarım sektörü hızlı bir gelişmenin eşiğinde.
Bilhassa Korona virüs salgını ile birlikte bu gerçekle daha çok yüzleşmekteyiz.
Bu manada akıllı tarım uygulamaları da hız kesmeden devam etmekte.
Diğer taraftan Antalya Büyükşehir Belediyesi örtü altı seracılık ve meyve bahçelerinde uygulamaya başlattığı Akıllı Tarım Projesi’ni yaygınlaştırıyor. İlki Elmalı’da uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi, Kumluca Mavikent’tede seralara kurularak, çiftçilere tanıtıldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelde kalkınma projeleri kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarım arazilerinde verimliliği arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilk kez Elmalı İlçesi Çukurelma Mahallesi’nde sera ve bahçelerde uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sistemi, şimdi de Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi’nde uygulanmaya başladı.
Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin uygulamayı çiftçilere tanıttı. Seda Özel, akıllı takip sistemi ile çiftçilerin girdi maliyetlerinde düşüş olacağını belirterek, “Üreticilerin teknolojiyle birlikte üretimleri sağlanmaya çalışılıyor.Daha önceden Elmalı’da başlattığımız akıllı takip sistemiyle girdi maliyetlerinde kayıpların ciddi derecede önlendiğini gördük. İş gücü ve girdi maliyetlerindeki kaybı da bu cihaz ve sistem ile önlüyoruz. Bu uygulamayla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.
Dijital Tarımsal Takip Sistemi ile üreticiler, ısı ve nem kontrolü ile bölgelerin toprak özelliklerine göre daha verimli gübreleme ve sulama yapabilecek.
Çiftçilerimizin tarımla ilgili konularda son gelişmeleri ve teknolojik buluşları öğrenmeleri, bu konuda seminerler verilmesi ve akıllı tarımla buluşturulmaları gayet olumlu.
Söz konusu çalışmaların artarak devam etmesi lazım.
Esen kalın.
- Tatilde okullardaki oturma gruplarının bakımı yapılmadıİSA KAVLAK
- Gençlerin sosyal kültürel faaliyetleriMustafa Yetgin
- DENİZ BAYKAL’IN İNFAZINA GİDEN YOLEşref Ural
- Aksu’ya yakışmıyor!Ömer Yetgin
- Düşmeyiz ama Takviye ŞartKahraman Köktürk
- SAKALARDA ÖLÜMMuharrem Yellice
- GÖMÜLÜ MALİ YÜKÜMLÜLÜKLER GELECEKRaziye Gök Aktaş
- PEKİ YA İRAN???Gürsel Kaya
- NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
- Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
- MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
- CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
- Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
- SEÇİMEyüp Koçak
- Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
- Antalya’da Erzurum Günleri
- Matso’da Kosgeb’in Yeni Destek Programları Anlatıldı
- Konyaaltı Belediyesi İş Arayanlarla İşverenleri Buluşturuyor
- Matso Başkanı Güngör: "Osb Tapularımızı Aldık, Manavgat’ın 30 Yıllık Hayal Gerçekleşiyor"
- Büyükşehirden Kadın Üreticilere Mis Kokulu Destek
- Atso Başkanı Hacısüleyman: “Konaklama Vergisinin Yüzde 50’si Yerel Yönetimlere Aktarılsın”
- Seradaki Çileğin Fiyatı 1 Ayda Dip Yaptı: Fiyatı 400 Tl’den 90 Tl’ye Düştü
- Atb Kesme Çiçek Sektörüyle Kenya’da
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim