Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya14 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2470.889
    %-0.01
  • Dolar
    32.1326
    %-0.06
  • Euro
    34.9943
    %0.18

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Akıllı tarım

25 Kasım 2021 Perşembe 10:32

 Tarımsal faaliyetlerde çiftçilerimizin gelişen ve değişen teknolojilerle tanıştırılması, bu konu ile alakalı etraflı  bilgiler verilmesi oldukça önem arz ediyor.

         Teknolojik gelişmeleri sadece endüstriyel anlamda ve diğer sektörlerde düşünmememiz lazım. Zira günümüzde tarım sektörü hızlı bir gelişmenin eşiğinde.

         Bilhassa Korona virüs salgını ile birlikte bu gerçekle daha çok yüzleşmekteyiz.

         Bu manada akıllı tarım uygulamaları da hız kesmeden devam etmekte.

   Diğer taraftan Antalya Büyükşehir Belediyesi örtü altı seracılık ve meyve bahçelerinde uygulamaya başlattığı Akıllı Tarım Projesi’ni yaygınlaştırıyor. İlki Elmalı’da uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi, Kumluca Mavikent’tede seralara kurularak, çiftçilere tanıtıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelde kalkınma projeleri kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarım arazilerinde verimliliği arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilk kez Elmalı İlçesi Çukurelma Mahallesi’nde sera ve bahçelerde uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sistemi, şimdi de Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi’nde uygulanmaya başladı.

 

   Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin uygulamayı çiftçilere tanıttı. Seda Özel, akıllı takip sistemi ile çiftçilerin girdi maliyetlerinde düşüş olacağını belirterek, “Üreticilerin teknolojiyle birlikte üretimleri sağlanmaya çalışılıyor.Daha önceden Elmalı’da başlattığımız akıllı takip sistemiyle girdi maliyetlerinde kayıpların ciddi derecede önlendiğini gördük. İş gücü ve girdi maliyetlerindeki kaybı da bu cihaz ve sistem ile önlüyoruz. Bu uygulamayla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.

   Dijital Tarımsal Takip Sistemi ile üreticiler, ısı ve nem kontrolü ile bölgelerin toprak özelliklerine göre daha verimli gübreleme ve sulama yapabilecek.

         Çiftçilerimizin tarımla ilgili konularda son gelişmeleri ve teknolojik buluşları öğrenmeleri, bu konuda seminerler verilmesi ve akıllı tarımla buluşturulmaları gayet olumlu.

         Söz konusu çalışmaların artarak devam etmesi lazım.

         Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 648 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim