Bugün 05 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.00
  • Dolar
    32.335
    %0.00
  • Euro
    34.7427
    %0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Allah Utandırmasın

25 Nisan 2019 Perşembe 07:00

 CHP, Dünyaca bilinen ve tanınan, Ankara, İstanbul, Antalya gibi birçok anakent belediye başkanlıkları kazandı.

Ancak milyonlarca insanın aklına gelen ilk soru; ‘Acaba becerirler mi’?

Eh… Haksız da sayılmazlar…

1994 öncesi, İstanbul’un Belediye Başkanı Nurettin Sözen dönemi, İSKİ yolsuzluğu, su kesintileri, toplanamayan çöp yığınları gibi sorunlarla  anılıyordu!

   İstanbul ve Ankara gibi anakent belediye başkanlıklarını AKP’ye kaptırmak Türkiye’yi yönetmemek demektir.

Nitekim öylede oldu!

25 yıl önce kayıp edilen belediyeler 25 yıl sonra geri alındı.

Nedeni; gayet açık ve nettir.

  CHP’nin çok iyi olduğu için değil, son dönemlerde AKP’nin tek adamlılığa doğru hızla gidişi, yolsuzluklarla anılması, eski hizmet heyecanı kaybı, ekonomi sıkıntıları, pahalılık, işsizlik ve dış siyasetin gibi “ Metal yorgunluğu” olduğunu iddia eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği olumsuzluklardan kaynaklanan gerçeklerini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Yani demem odur ki; CHP’nin kazanmış olduğu büyükşehir kent belediyelerini eski mantık ve alışkanlıkla devam ettirdikleri takdirde bir dahaki mali seçimde aldıkları gibi geri teslim edeceğini unutmamaları gerekir.

Tekrar belediyeleri geri almaları 25 veya 50 yıl belki daha fazla süre beklemeleri gerekeceğine emin olmalılar.

Ankara,  İstanbul ve Antalya gibi tüm diğer Büyükşehir belediye Başkanlarının geçmişini özen ve titizlikle ve tarafsız bir şekilde incelediğimizde, her birinin bir diğerinden daha çok başarılarla dolu yükselen grafiğini görüyoruz.

CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, kurmaylar, MYK, il ve ilçe yöneticileri halkın rüzgârını da arkalarına alarak 2019 yılı mali seçimi “milat” olarak kabul edip geçmişte yapmış oldukları hataları yapmamak için ölümüne mücadele edeceklerine dair tabanda küçümsenmeyecek bir umut var.

1994 yılında Refah Partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan: “ İstanbul’u yöneten, Türkiye’yi yönetir “ demişti.

Doğrusu bazıları inanmadı ama dediği oldu. Tam 17 yıldan bugüne kadar Türkiye’yi yönetiyor ve nasip olursa 2O23 yılına kadar da yönetmeye devam edecektir.

  CHP, Türkiye’nin büyük anakent Büyükşehir Belediye başkanlıklarını kazanmış olduğuna göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemine göre “ İstanbul’u yöneten, Türkiye’yi yönetir “ .

 Erdoğan  dini bütün biridir. Allah, Kuran, Din ve İmanı hiç bir zaman dilinden eksik etmez, Dediği dediktir.  Öyle dediyse öyle de olur, şüpheniz olmasın.  Allah’ın sevdiği en makul kuldur. Allah onun sesini işitir, Allah’ın izniyle ‘CHP Türkiye’yi de yönetir’. Bize düşen görev, Allah Utandırmasın demek düşer.

Bu yazı toplam 1325 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim