Bugün 06 Eylül 2025 Cumartesi
- IMKB
% - Altın
4758.2
%0.01 - Dolar
41.1913
%0.02 - Euro
48.3102
%0.00
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 11:28 - KANALA DÜŞEN YAVRU KÖPEK KURTARILDI
- 11:28 - ÇİFTLİKTE ÇIKAN YANGINDA SAMAN BALYALARI ALEVLERE TESLİM OLDU
- 11:08 - MXGP OF TÜRKİYE'NİN AÇILIŞ SEREMONİSİ YAPILDI
- 10:48 - KURYELERİN SEYİR HALİNDE SOHBETİ HASTANEDE BİTTİ
- 10:43 - BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ OKULLARI YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIRLIYOR
- 10:38 - DÜNYACA ÜNLÜ ALTINBEŞİK MAĞARASI’DA ZİYARETÇİLERİN KİLİTLİ TUVALET TEPKİSİ
- 10:38 - MURATPAŞA’NIN KREŞLERİNDE YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI
- 10:38 - ADANA’DA 39 YIL HAPİS CEZASIYLA ARANAN FİRARİ YAKALANDI
- 10:33 - EVİNDE BİR KİLOGRAM ESRAR ELE GEÇİRİLEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 10:28 - SAÇLARINI SİYAHLATMAK İÇİN ALDIĞI ŞAMPUAN ARI SOKMASINDAN BETER HALE GETİRDİ
- 10:18 - YILLARIN SARRAFI ALTININ GRAM FİYATININ 6 BİN TL’Yİ BULACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ
- 10:13 - TİCARİ TAKSİYLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SAVRULUP BAŞKA BİR OTOMOBİLE ÇARPTI: 1 YARALI
- 09:08 - ÖZEL BİREYLER HAVUZDA ENGELLERİNİ AŞTI, 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDİ
- 09:08 - İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN KİLOLARCA TURŞU İMHA EDİLDİ
- 09:08 - BETON MİKSERİNİN EZDİĞİ MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ SON ANDA KURTULDU
BİNALİ EFE / KONUK YAZAR





Bir insanın var oluş özeti
23 Temmuz 2019 Salı 07:20
15 Milyar yıl önce meydana gelen büyük patlamadan sonra, (Bing Bang) 5 Milyar yıl önce dünya kütlesi meydana gelmiş. 3,7 Milyar yıl önce, Dünya üzerindeki tüm canlıların suda oluşan bir bakteri hücresinden, insanlığında bu hücrenin evrim süreci içerisindeki gelişimden türediğini, Evrim teorisi tez olarak sunmaktadır.
Buna mukabil; İncil ve Tevrat gibi İslam dininin kutsal kitabı, Kur-an’ı Kerim’in Mü’minum suresi 12-14 Ayetlerinde “ Biz insanı (Âdem ve Havva) çamurdan (süzülmüş) bir Hülasadan yarattık” diye ifade edilmektedir. Tefsirlerden yorumlayabildiğimiz kadarıyla İnsanoğlunun, bir çamurun içerisindeki ilahi bir kıvılcımla ortaya çıktığı anlaşılıyor. 1800’lü yıllardan itibaren yapılan kazılardan gün ışığına çıkarılan Fosiller, milyonlarca yıl önce var olan canlılara ait etoburlar bizden önce yaşamış olduklarını öğrenmiş olduk.
Bu canlılar, 2.500.000 yıl önce meydana gelen büyük buzul çağıyla önemli ölçüde azaldı ve kimi türler tamamen yok oldu. Buzul çağı devri, ancak 200.000 bin yıl kadar önce ısınmaya başlayarak canlı türlerine daha geniş yaşam imkânları sağlamaya başladı. Canlı türleri ancak 200.000’li yıllardan sonra çoğalmaya ve yayılmaya başlayabildiler.
Buzul çağının tamamen son bulması ve yer kürenin buzul çağının etkisinden tamamen çıkması ancak 10.000’li yıllarda mümkün olmuştur. Her ne kadar ilk insanın ortaya çıkışı (M.Ö.200. 000’li yıllar olarak değerlendirilmiş olsa da, bilim dünyası henüz İnsanlığın Varoluşu ile ilgili bilinmeyenlerini tam olarak çözebilmiş değil. Bilim dünyası, dünya da İlk İnsanın “Neandertaller” olduğunu kabul etmiş olsa da insanın atası ve evrim teorisindeki insanla maymun arası bir geçiş evresi olarak değerlendiriliyor.
Varoluşları 500 Bin yıl öncesine dayandırılan bu türler, tam olarak insan sayılmamakla birlikte hayvan olarak da nitelendirilmiyor. Konuşmayan, yazmayan, bunun yanında aklıyla hareket eden bu türler, zaman içerisinde insana dönüşerek yeryüzüne dağılmış olduğu ve buzul çağının ortadan kalkmasıyla evrimini tamamladığı kabul edilir. Evrim teorisinin sunduğu bu teze göre modern insanın atası olan Cromagnon, 500 Bin – 200 Bin yılları arasında var olmuş, 200 Bin’li yıllardan sonra Homo Sapiens’e dönüşmeye başlamış ve günümüz insanı ortaya çıkmıştır.
Paleontolojik çalışmalarda elde edilen ilk insanlara ait bilgiler, günümüzden 100 Bin yıl öncesine ait olduğu bilinmektedir. Sonuç olarak, insanoğlu günümüzden 100 Bin yıl önce ortaya çıkarak Afrika’dan Kızıldeniz’i geçerek, Arap yarımadasına oradan da tüm dünyaya yayıldılar.
Buzul çağının halen devam ettiği bu dönemde sayılarının birkaç bini geçmediği düşünülen ilk insanlar, yaşam imkânlarının daha geniş olduğu bölgelere göç etmiş, sayıca çoğalarak toplumları, milletleri ve kültürleri ortaya çıkartmışlardır.
Bu yazı toplam 2299 defa okunmuştur.
OKULLAR AÇILIRKENHALİL ERDEM
MUSTAFA KEMAL’İ SEVMEYENLER OKUSUNPROF DR RAMAZAN DEMİR
PASSOLİGİN ANTALYASPOR'A GARAZI MI VAR?KAHRAMAN KÖKTÜRK
DEMOKRASİ SANDIKTAN DEĞİL, MAHKEME KORİDORUNDAN MI ÇIKACAK?ERDOĞAN KAHYA
TUNCAY ÖZMEN'İN GÖREV YERİ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?SÜLEYMAN EKİN
KURTLAR VADİSİ İLE İZMİR MARŞI ARASINDA SIKIŞMAKTARIK ÇELENK
KÖY ENSTİTÜLERİ TARTIŞMASI: KAPATILMA SÜRECİMUHARREM YELLİCE
VATANDAŞIN CANI ÇOK YANACAK!GÜRSEL KAYA
KÜRESEL ISINMA, SUSUZLUK VE TÜRKİYEEŞREF URAL
2026 İÇİN ZORUNLU BİR DÖNÜŞÜMHÜSEYİN BARANER
“TENCERE DİBİN KARA!”ALİ İHSAN DİLMEN
ŞİZOFREN ÇİFTLİĞİ VE BİR ARKA PLAN OKUMASIGAZANFER ERYÜKSEL
DURUŞMA AŞAMASIPROF DR SAMİ SELÇUK
SAHTE İŞLERİN SORUMLUSU KİM?RAZİYE GÖK AKTAŞ
EFSUNKÂR DEMOKRASİNURİ SEZEN
78 KUŞAĞI BİR ROBİN HOOD KUŞAĞI MIYDI?YALÇIN DUMAN
Bitmeyen sorun…ÖMER YETGİN
GÜVENSİZLİK ÇAĞINDA EKONOMİPROF DR MUSTAFA YILDIRAN
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…BİNALİ EFE
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEYÜP KOÇAK
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim