Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2404.901
    %-0.29
  • Dolar
    32.2673
    %-0.17
  • Euro
    34.8046
    %-0.09

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Bozuk yollar meselesi çözülmeli

25 Ocak 2023 Çarşamba 10:46
İlimizin önemli meselelerinden birisi de bozuk ve düzensiz yollardır.
 
Bilhassa yayla ilçelerimizden Korkuteli, Elmalı, Akseki ve İbradı gibi yerleşim alanlarındaki cadde ve sokaklardaki yolların genel anlamda bozuk olması vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konuların başında gelmekte.
 
Korkuteli ilçemizin yolları da gerçekten oldukça sorunlu.
 
Bu manada Korkuteli’deki bozuk ve düzensiz yolların düzeltilmesi ile ilgili vatandaşların beklentisi artıyor.
 
Söz konusu sorunları çözmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bozulan yolları program kapsamında konforlu hale getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Korkuteli ilçesine bağlı Akyar Mahallesi grup yolu yenileniyor.
 
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı alt yapı ekipleri, Korkuteli ilçesinde 8 kilometrelik Akyar Mahallesi grup yolunu zamanla deforme olduğu için iş makinaları ile söküyor. Yağmur suyunun yolu bozmaması için belirlenen bölgelere büz koyan ekipler, mevcut büz ağızlarını ve şarampolleri de temizliyor. İlçeye kurulan konkasörden kamyonlarla dolgu malzemesi getiren ekipler, grup yoluna sererek silindir ile sıkıştırıyor. Ekipler uzun ömürlü ve konforlu bir yol olması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Trafik olarak da çok yoğun bir bölgede bulunan, Akyar ve Gümüşlü Mahallelerinin sıklıkla kullandığı yolda yapılan çalışmalar memnuniyet yarattı. Akyar Mahalle Muhtarı Muharrem Günal, yolda yağışlar nedeniyle oyuklar meydana geldiğini belirterek Başkan Muhittin Böcek’e Korkuteli muhtarlar toplantısında durumu anlattıklarını, Başkan Böcek’in de yolun yapılması talimatını verdiğini söyledi. Muhtar Günal, çalışmalar için Başkan Böcek’e teşekkür etti.
 
Korkutelideki ilçe merkezindeki bozuk yolların yanı sıra Akyar, Uzunoluk ve Gümüşlü gibi mahallelerdeki bozuk ve asfaltsız yolların düzeltilmesi lazım.
 
Bu sorunların acilen çözümlenmesi gerekiyor.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 425 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim