Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.897
    %0.79
  • Dolar
    32.3656
    %0.12
  • Euro
    34.97
    %-0.19

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Çevre temizliği ve ormanlarımız

30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:58
 Çevre temizliği meselesi çok yönlü ve planlı olarak yapılması gereken bir konu.
 
Yerel belediyelerin yanı sıra çevreci kuruluşlar, dernekler ve öğrencilerin zaman zaman yaptığı çevre temizliği ile ilgili çalışmalar etrafa çöp atılmaması gerektiği temasının işlenmesiyle daha da kalıcı olabilir.
 
Deniz dibi temizliği, ormanların temizliği ve binaların temizliği gibi her alanda yapılması gereken bu çalışmalara geçtiğimiz günlerde Kepez’in mahallelerinden Duacı’da gerçekleştirildi.
 
Bununla alakalı olarak Kepez Belediyesi ve Ahbap Gönüllüleri işbirliğiyle Duacı Kent Ormanı’nda çöp toplama etkinliği düzenlendi. Duacı Kent Ormanı’nda temizlik etkinliğinde geri dönüşebilir atık toplandı.
 
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak isteyen Kepez Belediyesi, Ahbap Gönüllüleri işbirliği ile Duacı Kent Ormanı’nda geri dönüşebilir atık topladı. Piknikçilerin neden olduğu ve araçlardan yola atılan çöpler Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Ahbap Gönüllüleri tarafından tek tek toplandı.
 
Yapılan temizlik etkinliğinde doğada çözülmesi mümkün olmayan ve ham maddesinde petrol olan atıkların toplanmasına öncelik verildi. Duacı Kent Ormanı ve çevresinde gerçekleşen temizlik etkinliğinde toplanan çöpler arasında orman yangınlarına en çok neden olan cam şişelerin ağırlıklı olduğu görüldü. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin tabiatla buluştukları ortamları temiz tutmaya özen gösteren Kepez Belediyesi, Ahbap gönüllüleri çevre dostları ile doğaya atılan çöpleri poşetleyerek kamyonlara yükledi. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Ahbap gönüllüleri, toplanan çöplerin çoğunluğunun insanlar tarafından doğaya gelişi güzel atılan cam şişe, plastik su şişesi, poşet, teneke içecek kutuları olduğunu bildirdi.
 
Atıkların toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması aslında okullarımızda ders olarak okutulmalı ve bu konuda daha kapsamlı çalışmalar yapılmalı.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 239 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim