Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.793
    %0.78
  • Dolar
    32.3663
    %0.12
  • Euro
    34.9559
    %-0.22

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Farkındalık yaratmak

29 Kasım 2022 Salı 04:06
Çevre bilinci, çevreye karşı sorumluluk ve daha temiz bir çevrenin inşası noktasında yapılan her çalışma önem taşımakta.
 
Her zaman ifade ettiğim gibi çevre dostu yatırımlar, çalışmalar ve projeler süreklilik arzetmeli.
 
Her türlü atığın tekrar değerlendirilerek ekonomiye katkı sağlanması, atık kirliliğinin önlenmesi için dikkat çeken çalışmalar yapılmalı.
 
Tabiatı koruyacak ve kollayacak projeler ile beraber atıkların yeniden değerlendirilmesi ile alaklı bugün güzel bir girişimden bahsedeceğim.
 
Bu manada Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında ‘Döngüsel Sürdürülebilir Tekstil’ etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Atölye çalışmalarında ilk olarak tekstil atıklarından bez bebek yapıldı. Ayrıca üniversiteli gençler, MarkAntalya Alışveriş Merkezi içerisinde atölye kurup, tekstil atıklarından kıyafet dikerek sergiledi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve yaşanabilir bir Antalya hedefiyle hayata geçirdiği Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nin eğitim ve atölye çalışmaları kapsamında etkinlikler yapıldı. Merkezde, 21 -25 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında ‘Döngüsel & Sürdürülebilir Tekstil’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Bez Bebek Yapımı, Tekstil Onarım, Minder Yapım, Evcil Hayvan Ürünleri ve Bez Torba atölyeleri yapıldı.
 
‘Atıksız bir moda için’ sloganlı Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda ilk olarak ‘Bez Bebek Yapımı Atölyesi’ düzenlendi. Atölyeye katılanlar tekstil atıklarından birbirinden değişik bez bebekler yaptı. Etkinlikte katılımcılar bebek yapımında eski giysi, atık kumaş, iplik, düğme ve pamuk gibi malzemeleri kullandı. Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Çevre Müdürü Fulya Koral, “Amacımız, ürünlerin yeniden kullanımı sağlamak ve geri dönüşümde farkındalık oluşturmak. Tekstil atıklarını atölye çalışmalarıyla değerlendiriyoruz. Bez bebeklerimiz çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri organik oyuncaklar haline geliyor” dedi.
 
Aynı şekilde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri ise kıyafet atıklarından yeni elbise dikerek tekstil atığına dikkat çekti.
 
Bu tarz çevreci etkinliklerin sayısının artarak devam etmesi dileğimle.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 501 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim