Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %-0.03
  • Dolar
    32.4246
    %-0.15
  • Euro
    34.6533
    %0.03

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Hoşgörü; İnsani Kamil Olmak demektir

16 Kasım 2018 Cuma 06:41
    1996’da BM Genel Kurulu üyeleri ve daha geniş toplulukları harekete geçirerek16 Kasım gününü hoşgörü kabul etmelerini istemelerinin altında yatan neden ve amaç; her yerde insan refahı, özgürlük ve ilerleme için farklı kültür, medeniyet ve halklar arasında hoşgörü, saygı, diyalog ve işbirliğini teşvik etmek içindi… 
  Hoşgörü; aynı partide siyaset yapan, Antalyalı iki kıdemli politikacılardan biri olan Konyaaltı Belediye başkanı Muhittin Böcek ile Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal’ın Antalya büyükşehir belediye aday adaylıkları hizmet yarışını komşuları ve hemşerilerinin barış içinde yaşamaları için el ele verip hoşgörü içinde olmaları demektir.
  Hoşgörü; AKP, CHP, HDP, HDP, İYİ Parti gibi tüm siyasi kuruluşları ülkenin bekası, halkın refahı için, hizmet yarışında barış dili kullanarak halkını kutuplaştırmadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, projeleriyle millete umut, refah vermek demektir.
  Hoşgörü; Türk, Kürt, Alevi, Sünni, din, dil, ırk gözetmeksizin hak, hukuk, adalet nizamı içinde insan hakları çerçevesinde, vatanına, milletine sahip çıkarak halkını mutlu etmek demektir.
   Hoşgörü; Türk, Kürt’ün, Kürt, Türk’ün, Müslüman, gayrı Müslüm’ün, gayri Müslüm de Müslümanın, Alevi, Sünni’nin, Suni de Alevinin derdini kendi derdi, tasasını kendi tasası bilip sahip çıkması demektir.
  Hoşgörü; başkalarına müsamaha göstermek, davranışlarına tahammül etmek, katlanmak, eylemlerini görmezden gelmek veya onlara göz yummak demektir.
  Hoşgörü; Türk olmak, Kürt olmak, Müslüman olmak, Hristiyan olmak, Alevi veya Sünni olmak, her hangi inançlı, inançsız, vatansız, fakir, fukara, hasta birini hor görmeden ziyade “büyüklük göstermek” demektir.
   Hoşgörü; sokak’ta, ofis’te, devlet kurum ve kuruluşlarında görevli memurların dertli, kederli, problem ve sorunlu olan, psikolojik hasta ve ruh sağlığı yerinde olmayan ve engelli yurttaşları aşağılamadan sevmek ve yardımcı olmak demektir.
   Hoşgörü; yoksulun, düşkünün, hasta olan kumsusunun yanında olmak demektir.
Hoşgörü; okuma imkânı olmayanı okutmak, aç olanı doyurmak, çıplak olanı giyindirmek demektir.
Hoşgörü; Hiç bir kimsenin dinine, inancına, düşüncesine, yaşam biçimine, giyimine, kuşamına, hürriyetine, özgürlüğüne müdahale etmemek demektir. 
  Hoşgörü; Peygamberimiz Hz. Muhammet’in dediği gibi”  komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” dediği gibi demektir.
Hoşgörü; İnsanı Kamil olmak demektir… 
Binali Efe
Bu yazı toplam 2675 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim