Bugün 09 Nisan 2026 Perşembe
  • Antalya12 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    6495.18
    %2.16
  • Dolar
    44.3489
    %0
  • Euro
    51.3612
    %-0.34
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ, İSTANBUL’DA KAPILARINI AÇTI
09 Nisan 2026 Perşembe 16:38

KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ, İSTANBUL’DA KAPILARINI AÇTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" başladı.

Kahramanmaraş'ın zengin kültürel mirası ve eşsiz lezzetleri, İstanbul'da kapılarını açan "Kahramanmaraş Tanıtım Günleri" ile ziyaretçilerle buluştu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu, Kahramanmaraş Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen organizasyon, ilk gününde yoğun ilgi gördü. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Kahramanmaraş'ın köklü tarihi, kültürel değerleri ve zengin mutfak mirası geniş kitlelere tanıtılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği organizasyon, adeta Kahramanmaraş'ın İstanbul'daki vitrini oldu. Tanıtım günlerinde en büyük ilgiyi şehrin yöresel lezzetleri görüyor. Kahramanmaraş denince akla ilk gelen tatlardan olan dondurma, tarhana ve fıstık ezmesi, ziyaretçilerin uğrak noktası olurken; geleneksel yöntemlerle hazırlanan ürünler hem tadıldı hem de yakından incelendi. Katılımcılar, Kahramanmaraş mutfağının özgün tatlarını deneyimleme fırsatı buldu.

Diğer yandan organizasyonda yalnızca gastronomi değil, şehrin asırlara dayanan el sanatları da ön plana çıkarıldı. Yemeniden sim sırmaya, ceviz oyma sandıklardan bakır mutfak eşyalarına kadar pek çok geleneksel ürün sergilenirken, ustaların canlı performansları da ziyaretçilerin beğenisini topladı. El emeği göz nuru ürünler hem kültürel mirasın yaşatılması hem de gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Etkinliğin ilk gününde sahne alan halk oyunları ekipleri de izleyenlere görsel bir şölen sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 12 Nisan Pazar akşamına kadar devam edecek tanıtım günlerine tüm vatandaşlar davet edildi.

KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ, İSTANBUL’DA KAPILARINI AÇTI

KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ, İSTANBUL’DA KAPILARINI AÇTI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 78 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim