Bugün 30 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.149
    %-0.42
  • Dolar
    32.3702
    %-0.61
  • Euro
    34.6846
    %-0.82

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Kronik sorunlar ve ilçeler

17 Ocak 2020 Cuma 06:48

Grafikler. Şengül: Antalya’nın gelişimi, değişimi ve kronik sorunlarını aşması; ilçelerdeki sorunların çözümü ile bence bütünüyle ele alınması gereken bir ayrıntı.
Geçtiğimiz günlerde gazeteci arkadaşlarımızla Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’in davetlisi olarak gittiğimiz yatırımların incelendiği toplantıda ilçenin kronikleşen sorunları ve çözümünün neler olacağı ile ilgili sohbetimiz oldu. Başkan İşlek’e kronikleşen sorunların çözümü ile ilgili yatırımlarını konuştuk. Örneğin bir otopark sorunu var ki herkes şikayetçi…
Bu önemli sorunun çözümü ile ilgili olarak Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek; yaz ve kış aylarında nüfusu değişkenlik gösteren ilçenin otopark sorununun 2 yıl sonra tarih olacağını söyledi.
Yaz aylarında nüfusu 150 bine kadar çıkan yayla ilçelerimizden Korkuteli’de önemli sorunlar arasında yer alan otopark sorununun 2 yıl sonra tarih olacağını söyleyen Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek; 15 bin metrekare büyüklüğündeki Kent Meydanı Projesi’nde 850 araçlık otopark potansiyeliyle bu sorunun ortadan kalkacağını, ilçe esnafının ve yayaların görsel güzellikle tanışacağını vurguladı.
Elbette ki Korkuteli için öncelikli olması gereken olgu mega projeler.
Vizyon projeler.
Sürekli nüfusu artan, ancak cazibe merkezi olmayan Korkuteli’de 4 önemli proje start aldı, ya da almak üzere…
Örneğin, Korkuteli ile sembolleşen ilçe kanalında gerçekleştirecekleri 6 etaplı ve 6 farklı konseptli Kanal Korkuteli projesi ile yerli ve yabancı turistlerin geçmişten geleceğe adeta yolculuk yapacaklarını müjdeledi.
 İşlek ayrıca Kiremitli mahallesi’nde Çamlık Dallas tepesi olarak bilinen alanda Seyir Parkı Projesi, kent merkezinde Kent Meydanı Projesi, Kapalı Hayvan Pazarı, ve kadınlara yönelik sosyal ve kültürel merkez inşa ederek Korkuteli’yi bir çekim merkezi haline getireceklerini ve turizmle gerçek anlamda buluşturacaklarını vurguladı.
Yazımın başında da belirttiğim üzere Antalya’nın değişimi, gerçek anlamda bir çekim merkezi haline gelmesi ilçelerdeki değişimle de orantılı…
Olaya bir bütün olarak bakmak zorundayız.
Bu noktadan hareketle Antalya’nın 19 ilçesinde bu tarz geleceğe dönük projelerin start alması ve tamamlanması her şeyden önce bu şehrin büyük kazanımı olur…

Bu yazı toplam 643 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim