- IMKB
% - Altın
4219.508
%0.82 - Dolar
38.6532
%-0.00 - Euro
43.9026
%0.43
- 17:43 - Başkan Kocagöz’den iş insanlarına ’Kepez’i birlikte yönetelim’ çağrısı
- 17:08 - Manavgat’ta huzur ve güvenlik için zabıta ekipleri sahada
- 16:23 - Isparta’da 9’uncu köy olarak Senirce doğal gaza kavuşuyor
- 16:23 - Isparta’da Temiz Üretim ve Yeşil Dönüşüm fırsatları
- 16:23 - Aksu’ya yeni eğitim kurumu için protokol imzalandı
- 16:23 - Gazipaşa’da öğrencilere trafik bilinci aşılandı
- 16:23 - Orman yangını afetine karşı saniyelerle yarıştılar
- 16:08 - Antalya’da hastane bahçesinde oğul veren arılar toplandı
- 15:48 - Alanya’da Mikro Cerrahi Yöntemle Doku Nakli Yapıldı
- 14:23 - Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez: "Adalet anlayışımız ortak bir paydada buluşacak"
- 12:43 - Kepez’in 68 mahallesinde "Afet Farkındalık" seferberliği başladı
- 12:38 - Antalya OSB Bölge Müdürlüğü 2024 yılında sera gazı salımında yüzde 50’yi aşan azalma gerçekleştirdi
- 11:23 - Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ne 5 Yıllık Akreditasyon
- 11:08 - CK Enerji 20 okulda ’enerji verimliliği, tasarruf alışkanlığı ve sürdürülebilir yaşam bilinci’ eğitimi verdi
- 17:23 - Kadınlar, sertifikalarını başkan Kotan’dan aldı
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





Masumiyete tuzak!
İnsanın içine kadar işleyen soğuk bir Kış günüydü. Kızımı staj gördüğü otelin servisine yetiştirebilmek için sabahın çok erken saatlerinde evimizin bulunduğu sitenin otoparkına indim. Arabaya binerken bir taraftan da sitenin önünden geçerken bir aracın durduğunu fark ettim. Az ileride aç olduğu her halinden belli olan üşümüş köpeğe direksiyondaki kişinin seslendiğini ve küçük bir poşetin içerisinde yiyecek attığını gördüm.
Yiyecek arayan köpek hiç tereddüt etmeden tam bir masumane tavırla atıldı poşete. Dolgun kulaklı, beyaz renkli ve çok üşüdüğü belliydi.
İçimden; ‘’Hayvan sever bir insan her koşulda fark ediliyor. Bu soğuk havada bile erken saatlerde üşümüş ve acıkmış bir köpeği besliyor. Ne kadar güzel!’’ dedim. Birlikte yaşadığımız bu canlılara ilgi, şefkat, merhamet kuşkusuz ki çok özge bir davranıştı. Bu düşüncelerle kızımla birlikte onu bırakacağım durağa doğru giderken, köpeğin poşetteki yiyeceği yediğinden emin olan araç sürücüsü ise oradan uzaklaşıp gitti.
Servise kızımı bindirdikten sonra tekrar eve dönüş yaptım. Yardımsever duyguların ne kadar özge bir yaklaşım olduğunu düşünerek geldim eve. Döndüğümdeki manzara ise biraz tuhaftı! Dakikalar önce sitenin bahçesinin hemen önünde araçtan sarkıtılan yiyecekle karnını doyuran zayıf bünyeli köpeğin yerde uzandığını, tekrar ayağa kalktığını, sendelediğini, kendi ekseni etrafında döndüğünü görünce bu hareketlerinin normal olmadığını anladım.
Yolun tam ortasında oluşu ve dakikalar önceki canlılığından eser kalmaması; olası bir ezilme tehlikesini de yaratıyordu.
Bir süre sonra güçlükle ayakta durduktan sonra yere yıkıldı. Artık doğrulamıyor, sendeliyor ve ayakları titriyordu… Küçük poşetteki yiyeceği yarım bırakmıştı. Belli ki, yediği poşetli yiyecek zehirliydi. Başımdan kaynar sular boşaldı!. Ağzından köpük geliyor ve gözleri kısılıyordu.
Ona doğru yöneldiğimi fark edince göz kapaklarını araladı. Gözlerinde korku, endişe ve çaresizlik vardı…
Bir taraftan sanki insanların bu merhametsizliğine isyan eder gibi ve suçluymuşum gibi bana bakarken, diğer taraftan kurtar beni der gibiydi!.
Öylece dona kaldım.
Alıp veterinere yetiştireyim derken, titremesinin durduğunu, kesik kesik soluduğunu fark ettim. Hıçkırıkları ve boğuk sesi birbirine karışırken göz kapakları kırmızıya dönüştü. Göz bebeklerindeki yaşlarla birlikte beliren ışıltı tamamen donuklaştı.
Artık hareket etmiyor, nefes almıyordu…
Boğazımda bir şeyler düğümlendi, sanki benim de nefesim kesildi. Ne yapacağımı, ne diyeceğimi bilemedim. Eğildim; zayıf, körpe bedenine dokundum. Sıcacık bedenini kucakladım ve yoldan geçen araçlar tarafından ezilmemesi için kaldırıma taşıdım.
Acımasızca, merhametsizce, insafsızca zehirlenen bir sokak köpeğinin trajik öyküsüydü bu…
Bir canlının açlığına, masumiyetine kurulan alçakça bir tuzaktı!
Az önce yardım sever diye düşündüğüm, ancak insanlıktan nasibini almamış kişinin sevgisizliğine, insafsızlığına, vicdansızlığına serzenişte bulundum.
Kendi acımasızlığımız, merhametsizliğimiz ve doyumsuzluğumuzda aslında gittikçe yalnızlaştığımızı düşündüm.
Bencilliğin, hoşgörüsüzlüğün ve sevgisizliğin geldiği boyutu düşündüm.
Ne söylesem, ne düşünsem azdı!.
Gözlerimden yaşlar akarak yaşamı elinden alınmış sokak köpeğini kaldırıma bıraktım ve ilgililere haber verdim.
Bu duygular içinde savrulurken sabah yürüyüşüne çıkan bir hayvan severin tasmasıyla başka bir köpeği gezdirişine tanıklık ettim.
Sahiplenmiş ve korunmaya alınmış bu köpek belli ki şanslıydı. Sevgisini, şefkatini, ilgisini her fırsatta gösteren sahibi ile oynarken kuru ayazın güneşli bir güne evrildiği zaman diliminde aynı zamanda sabah yürüyüşünün tadını çıkarıyordu.
Az önce yaşamı vicdansızca elinden alınan körpecik sokak köpeği ise onun kadar şanslı değildi!..
HIDIRELLEZ BAYRAMIMustafa Yetgin
Trafik sorunu neden bitmiyor?Ömer Yetgin
AH SIRRI BEYEşref Ural
Roma Yolunu YürüdükKahraman Köktürk
Deprem gerçeği ve toplanma alanlarıİSA KAVLAK
İDİL URAL ÇOĞRAFYASI’NIN KADİM SAHİPLERİMuharrem Yellice
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Tarım Antalya’yı İhracatta Sırtladı: Yaş Meyve Sebzede Yüzde 17,7 Artış
Atb Kesme Çiçek Urge Heyeti Japonya Ve Kore’de Temaslarda Bulundu
Cw Enerji Intersolar Europe Fuarı’nda Sektörün Geleceğine Yön Vermeye Hazırlanıyor
Antalya’da ’Kuzugöbeği Mantarı’ Sezonu Başladı
Antalya’da Akıllı Evler Doğayla Buluştu, Fuar Ziyaretçileri Hayran Kaldı
Matso Başkanı Güngör: "Kentimize Değer Katacak Projeler İçin Çalışıyoruz"
Antalya’da Turistlerin Pazar Keyfini Yağmur Bile Bozamadı
Atb Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İ̇hracat İçin Radikal Politikalar Geliştirilmeli"
Erbaş, Hacı Bayram Veli Camii’nde teravih namazı kıldırdı
Otomobilin yan yattığı kaza anı kameraya yansıdı
Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı
ABD'de düzenlenen yarışmada dünya 2.'si oldu
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8

- Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez: "Adalet anlayışımız ortak bir paydada buluşacak"
- CK Enerji 20 okulda ’enerji verimliliği, tasarruf alışkanlığı ve sürdürülebilir yaşam bilinci’ eğitimi verdi
- Isparta’da Temiz Üretim ve Yeşil Dönüşüm fırsatları
- Kepez’in 68 mahallesinde "Afet Farkındalık" seferberliği başladı
- Orman yangını afetine karşı saniyelerle yarıştılar
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim