Bugün 14 Eylül 2024 Cumartesi
  • Antalya31 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2813.908
    %0.06
  • Dolar
    33.8863
    %-0.05
  • Euro
    37.5669
    %0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenler kanun bekliyor
12 Kasım 2020 Perşembe 17:17

Öğretmenler kanun bekliyor

Türk Eğitim-Sen tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanacak imzalı dilekçeler 26 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek. Kanuna ilişkin ilk müjdenin Cumhur

Türk Eğitim-Sen tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında toplanacak imzalı dilekçeler 26 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilecek. Kanuna ilişkin ilk müjdenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2018 yılında verildiğini hatırlatan Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, yasal düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı'nda müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması için imza kampanyası başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdenin üzerinden geçen 2 yıllık süreye rağmen yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi için adım atılmadığını belirten Türk Eğitim-Sen, yasal düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesi için bugün başlattıkları kampanyanın, 26 Kasım’a kadar devam edeceğini bildirdi. Toplanan imzalı dilekçelerin 26 Kasım Perşembe günü, tüm şubelerden eş zamanlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceği kaydedildi.

 

“BİRAN ÖNCE TBMM GÜNDEMİNE GETİRİLMELİ”

Türk Eğitim-Sen olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan kaynaklanan kazanılmış haklarını geriye götürmeyecek, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıracak ve statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak meslek kanununu yıllardır talep ettiklerini belirten Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, çıkartılacak olan  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hem öğretmenlik mesleğinin hem de eğitimin geleceği açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdenin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen TBMM nezdinde bir girişimde bulunulmadığını belirten Öztürk, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ndeki en önemli taahhütlerden birisi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce TBMM gündemine getirilmesi ve hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Başta sendikalar olmak üzere tüm eğitim paydaşları ve çalışanların kanaatlerinin dikkate alınması gerektiğinin de altını çizen Öztürk, tüm meslektaşlarını kampanyaya destek vermeye davet etti.

 

DİLEKÇEDE HATIRLATMALAR YAPILDI

Öte yandan,  Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderilmek üzere başlatılan imza kampanyası dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı açıklamada “Önümüzdeki dönemde bir Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanıp çıkarılacak" şeklinde konuştuğu hatırlatılarak müjde verdiği kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nca kamuoyuna açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde de "Öğretmen ve okul yöneticilerimizin atanmaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasına ilişkin hazırlık çalışmaları yürütülecektir" ifadelerine yer verildiğine dikkat çekilen dilekçede, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Aralık 2019 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasına yönelik dosyanın Cumhurbaşkanlığı’na sunulduğunu açıkladığı hatırlatıldı.

 

“YASAL DÜZENLEME ARTIK KAÇINILMAZ”

Aradan geçen süreye rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için TBMM nezdinde somut bir girişimin söz konusu olmadığı belirtilen dilekçede, kazanılmış hakların korunarak meslek kanunu çıkarılmasının öteden beri istenildiğine dikkat çekildi. Dilekçede, “Öğretmenlerin yetiştirilmeleri, mesleğe seçme ve atama kriterleri, aday öğretmenlerin yetiştirilmesi, meslek etiği, görev, yetki ve sorumlulukları, ekonomik ve özlük hakları, ek gösterge, çalışma koşulları, kariyer basamakları, görevde yükselmeleri, zorunlu hizmet görevleri ve teşvik ödenekleri, atama ve yer değiştirmeleri, hizmet içi eğitim ve mesleki gelişimleri, okulların yönetim ve denetimi, mesleki özerklik ve iş güvencesi gibi öğretmenlerimizin beklenti ve taleplerinin karşılandığı bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi artık kaçınılmazdır” denildi.

 

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEYECEK DÜZENLEME YAPILMALI”

Eğitim çalışanlarına karşı şiddeti önleyecek düzenlemelerin de çıkarılacak kanunda yer alması gerektiği belirtilen dilekçede son olarak, öğretmenlere yüklenen görevler ve sorumluluklar ile öğretmenlerin hakları arasında hassas bir denge kuran Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun biran önce TBMM gündemine getirilerek yasalaştırılması istendi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 2246 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim