Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.686
    %1.05
  • Dolar
    32.5064
    %0.20
  • Euro
    34.7322
    %0.08

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

ASFİM ve etkinlikler

03 Mart 2022 Perşembe 00:22
Antalya Spor ve Fitness Merkezleri’nde (ASFİM) bir süreden beri uygulanmakta olan aktiviteler bilhassa yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde oldukça faydalı oluyor.
   Sağlıklı beslenme ve sportif faaliyetler ile ilgili gerçekleştirilen faaliyetlerin istikrarlı bir şekilde devam ettirilmesi de önemli.
Diğer taraftan bu tarz merkezler sağlık sorunu yaşayan vatandaşlar için de umut ve moral kaynağı olmakta.
Ücretsiz spor yapma imkanına kavuşan hastalar için proğramlar uygulanıyor.
   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Parkinson hastalarına yönelik Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) bünyesinde verdiği ücretsiz egzersiz programı umut oluyor. Haftada üç gün 45 dakikalık özel egzersiz programı uygulanan hastalar moral buluyor, hayata bağlanıyor.
 Yürüme, denge kavrama gücü ve konuşma gerilemesinin yavaşlatıldığı egzersizlerle Parkinson hastalarının, hareketlilik ve yaşam kalitesi yükseliyor.
   Antalyalılara profesyonel eğitmenler eşliğinde ücretsiz spor yapma imkanı sunan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASFİM, Parkinson hastalarına yönelik özel egzersiz programı düzenliyor. Pandemi döneminde ara verilen egzersiz programı Antalya Stadyumu altındaki Atatürk ASFİM'de Parkinson hastalarına yeniden ücretsiz spor imkanı sunuyor.
  Egzersiz programı haftanın üç günü gerçekleşiyor. ASFİM’de görevli Parkinson Hasta Eğitmenleri eşliğinde günde 45 dakika uygulanan egzersiz programında Parkinson hastalarına refleks ve kaslarını güçlendirme eğitimleri veriliyor.
  Atatürk ASFİM’de görevli uzmanlar, hastalığın ilerlemesini ve yavaşlamasının sporla olabileceğini belirterek, “Burada yaptırdığımız egzersizlerle motor fonksiyonlarını daha işlevsel hale gelmesini sağlıyoruz. Parkinson hastalarımızı yaş gözetmeksizin genç- yaşlı ASFİM’e kabul ediyoruz. Özellikle yürüme, denge kavrama gücü ve konuşma gerilemesini yavaşlatmaya çalışıyoruz. 30 kursiyerimizle haftada 3 gün 45 dakika gruplar halinde egzersiz yapıyoruz. Bunlar Parkinson hastalarının, hareketlilik ve yaşam kalitesini yükseltiyor” şeklinde konuşuyorlar.
Bu tarz sportif faaliyetlerin artarak devam etmesi dileklerimle.
Sağlıklı günler diliyorum.
Bu yazı toplam 567 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim