Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

ATASEM’de çalışmalar

17 Aralık 2022 Cumartesi 12:47
İlimizin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetleri ve kapsamda üretilen eserlerin önemi var.
 
Antalya gibi sürekli gelişen ve değişen bir şehirde hobi faaliyetleri, mesleki kurslar ve aktiviteler ne kadar çok olursa sosyal hayat renklenir.
 
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve son dönemlerde yerleştiği şehrimizde mesleki edindirme ve hobi kurslarından bahsedeceğim.
 
Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) ‘Deri Kösele Çanta Yapımı’ kursuna katılan kursiyerler makine kullanmadan el işçiliğiyle çanta, cüzdan, kemer ve anahtarlık gibi birçok ürün tasarlıyor.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin MEB Onaylı Sertifikalı ücretsiz sanat ve meslek edindirme ATASEM´lerde kurslara Antalyalılar yoğun ilgi gösteriyor. Kepez ATASEM’de ‘Deri Kösele Çanta Yapımı’ kursuna katılanların elinde çekiçlerle motifler verilen deriler, birbirinden güzel çanta, cüzdan, kemer ve anahtarlık gibi sanat eserlerine dönüşüyor.
 
Bununla birlikte bir çok branştan farklı kursların olduğu Kepez ATASEM’de bu yıl ilk defa açılan Deri Kösele Çanta Yapımı kursu yoğun ilgi görüyor. Kursta deri çanta ve aksesuar yapımı, çanta kalıbı hazırlama işlemi sonrası deriye uygulama, dikilecek hale getirme ve dikim aşaması ile ilgili konularda eğitim veriliyor. Kursiyerler, usta öğreticiler tarafından aldıkları eğitim sayesinde çanta, telefon kılıfı, cüzdan ve deri aksesuar yapma fırsatı yakalıyor, hem de kendilerine özgü fikirleri sanata aktarma şansı yakalıyor.
 
Boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kursa katıldığını eden ATASEM kursiyerleri “Deri sanatını yaşatmaya çalışıyoruz. Ham deri üzerine özel çivi uçlarıyla craft adı verilen malzemelerle döverek şekil veriyoruz. Hayal ettiğimiz motifleri ham deri üzerine işleyebiliyoruz. Çanta, kemer, bileklik gibi birçok şeyi yapmayı öğrendim. Atölyede arkadaşlarımızla birlikte keyif içinde çalışıyoruz” diye konuşuyorlar.
 
El emeği ürünlerinin sanata dönüştüğü ve ekonomiye katkı sağlanan bu tip kursların sayısının artması lazım.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 270 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim