- IMKB
% - Altın
6495.18
%2.16 - Dolar
44.3489
%0 - Euro
51.3612
%-0.34
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 22:38 - CEZA İNFAZ KURUMUNA AİT SERVİS ARACI DEVRİLDİ: 16 YARALI
- 22:03 - ADANA’DA 25’İNCİ ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
- 21:36 - SELCAN ŞAHİN VE HİLAL PALA'DAN GURURLANDIRAN BAŞARI
- 20:30 - KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
- 20:06 - TAEKWONDO TURNUVASINDA 3. GÜN GERİDE KALDI
- 19:44 - 2 YILDIR UYGULANMAYAN KARAR HAYATA GEÇTİ
- 18:02 - MAAŞINI ALAMADIĞI İDDİASIYLA İŞ YERİNİ ATEŞE VERDİ
- 17:48 - TARSUS’TA YOL VE YAYA GÜVENLİĞİ ARTIRILDI
- 17:48 - KAHRAMANMARAŞ’TA ASFALT MESAİSİ SÜRÜYOR
- 17:48 - KAHRAMANMARAŞ’TA ARANAN İKİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 17:35 - 'DUR' İHTARINA UYMAYAN ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE 345 BİN TL CEZA
- 17:33 - KEPEZ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI: EDEBİYAT DOLU 10 GÜN BAŞLADI
- 17:26 - NİSAN'DA OPERA, BALE VE KONSER KEYFİ
- 17:18 - "81 İLDE 81 ORMAN" PROJESİ İLKBAHAR DİKİMLERİYLE DEVAM EDİYOR
- 16:53 - ALACAK VERECEK TARTIŞMASI KANLI BİTTİ: 1 YARALI

BİNALİ EFE / KONUK YAZAR


Benden söylemesi
Artık CHP bundan böyle daha fazla şapkasını önüne koyarak düşünmemek zorunda kalacak.
CHP’nin Alevilere karşı bu tutumu böyle devam ederse fazla zaman geçmeden hem Aleviler içinde hem de genel olarak büyük güç kaybına uğrayacak. Bu, ana muhalefet parti unvanını HDP’ye kaptırabilir anlamına da gelebilir.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezinin görevlendirdiği, Alevi Enstitüsü’nün muhtelif dönemlerde yapmış olduğu kamuoyu araştırmalarına göre; CHP’nin bir önce ki Genel başkanı Sayın Deniz Baykal döneminde Türkiye genelinde Alevilerden aldığı oy %65 iken Sayın Kılıçdaroğlu’nun Genel başkanlığı ile %10 artış göstererek %75 civarına yükseldiğini gösteriyor.
CHP saflarında milletvekili, belediye başkanı ve benzeri görevlere gelmenin, çoğunluk esasına dayalı seçim sisteminin hakkaniyetli şekilde çalıştırılmadığını, bundan dolayı Aleviler CHP’ye kırgın, yılgın ve dargın olduklarını artık her ortamda ifade eder oldular.
Birçok Alevi yurttaşı, CHP’nin bu tutumunu değiştirmeyeceğini, seçmen olarak dikkate alınmayacağını düşünüyor. Çağdışı bir anlayış olan “Alevi oyları çantada keklik” deyimini haksız ve üzücü bir söylem olduğunu ifade ederek, istemeye istemeye Atatürk’ün emaneti partisinden ayrılarak, kendilerine daha yakın gördükleri HDP’ye oy vereceklerini gözlemliyorum.
HDP, CHP’nin bu eksiğini görmüş olmalı ki; Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Antalya’da da seçilmesi kuvvetle muhtemel olan birinci, ikinci ve üçüncü sıralara Alevi ve solcu aday göstermiş durumda. HDP’nin bu atılımı Antalya’da yaşayan Alevileri son derece mutlu ve umutlu kılmıştır.
300 binden fazla Alevinin yaşadığı Antalya’da CHP’nin bu dönemde birkaç Alevi adayı seçilebilecek sıralarda gösterileceği beklentisi vardı. Ama yine olmadı ve yine vuslat bir başka bahara ertelendi. Tabi ki haklı olarak Antalya’da yaşayan Aleviler bu kaçıncı ertelenen bahar diye soruyor.
HDP, Aleviler tarafından tanınan, bilinen, entelektüel bilgi ve birikim sahibi olan, kişiliği, karakteri ve dik duruşuyla tüm Alevilerin kalbinde taht kuran, Pir Sultan Abdal derneğinin eski genel başkanlığını yapmış, Araştırmacı yazar Kemal Bülbül gibi birini Antalya’da birinci sırada milletvekili adayı göstermiş durumda. Kemal Bülbül’ün Antalya’da aday gösterilmesi HDP’nin iki, hatta üç milletvekili çıkaracağı havasını bile yaratmış durumda.
Alevi yurttaşların CHP tarafından ciddiye alınmadıkları her kentte olduğu gibi Antalya’da gözlemlemek mümkün. Sokağa çıktığınızda rastlayacağınız dört Alevi, solcu veya sosyaliste oyunuzu kime vereceğini sorsanız; dört kişinden ikisi size şunu diyeceğinden emin olabilirsiniz: “Cumhurbaşkanlık seçiminde Muharrem İnce’ye, milletvekilli seçimindeyse oyunu HDP’ye vereceğini söyleyecektir.
Başta CHP bundan sonra şapkasını önüne koyarak çok ama çok düşünmelidir, tespitini haklı olarak tekrarlamak durumundayız. Ek olarak şu soruyu da soralım: Asırlık çınar olan partimiz CHP’yi kim, neden bu hale getirdi?
CHP Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da neden bu hale düştüğünü başta il başkanı Sayın Ahmet Kumbul olmak üzere, Antalya Milletvekilleri ve Genel merkez oturup düşünmelidir.
Bu dostun acı söylemesi olarak anlaşılmalıdır, benden söylemesi.
Bu gidişin sonu hüsrandır.
VURAL SAVAŞ İLE BİR ÇAY SOHBETİYUNUS YAŞAR
OK GERİLDİ, HEDEF 2031: ANTALYA'NIN DİJİTAL VE YEŞİL ROTASIIŞIK YARGIN
KOCA'DAN HOCA OLMAZ!..VEDAT GÜRHAN
YAVAŞLIĞIN RADİKALLİĞİGÖZDE SARI
ANTALYA TURİZMİ: SAYIYLA BÜYÜMEK Mİ DEĞERLE ZENGİNLEŞMEK Mİ?CEM ARÜV
KADIN OLMAK….MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURUAV CÜNEYT KARASU
TOPLUMSAL HASTALIĞIMIZ; OBLOMOVLUKALİ İHSAN DİLMEN
NEPOTİZM VE ÖRGÜTSEL ETKİLERİPROF DR RAMAZAN DEMİR
KÜRTÇÜLÜK MESELESİ; EMPERYALİZM VE TÜRKİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜMUHARREM YELLİCE
DİL POLİTİKALARI (KARAHANLI DÖNEMİ)DOÇ DR BEKİR DİREKCİ
İNSAN ÖZGÜRLÜĞE MAHKUMDURAHMET İLBARS
PENTÜRÜN EŞKIYASI İBRAHİM ÇİFTÇİOĞLUGAZANFER ERYÜKSEL
GÖKYÜZÜNDEN DÜŞEN SORU İŞARETLERİSÜLEYMAN EKİN
İLBER ORTAYLI’NIN ARDINDANTARIK ÇELENK
KİMSE ZAMANA, BAHARA VE BAYRAMLARA KIZMASINHASAN YAKUP CANGÜVEN
AYAKKABILARIN ANLATACAKLARI VARBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
DUBAİ ÇIKOLATASINA NE OLDU?NİZAMETTİN ŞEN
YÜKSEK ÖĞRETİMAHMET GEDİKAĞAOĞLU
1 PUAN İYİ OLDUKAHRAMAN KÖKTÜRK
ADALET MÜLKÜN DEĞİL, TOPLUM DÜZENİNİN TEMELİDİR-1PROF DR SAMİ SELÇUK
RESİMDE KONUNURİ SEZEN
MODERN İNSANIN VİCDAN EŞİĞİNİNA ŞAHİN
ÇANAKKALE GÜNLÜĞÜŞENER METE
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLKOKULUN KAPILARINI BOYADI
PARKTAKİ GÜRÜLTÜYE POLİS DENETİMİ
ASBAŞ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ŞEKERİN VÜCUDA BU 6 ZARARINI BİR BİLSENİZ!
TATİLE GELDİĞİ ANTALYA'DA KANSER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
ANTALYA'DA KONUT PROJESİ MAĞDURİYETİ
BAYRAM ÖNCESİ MEZARLARA 'GÖRÜNTÜLÜ ZİYARET'
ANTEP FISTIKLI BAKLAVADA 'BEZELYE' HİLESİ
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





