Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2420.766
    %-0.24
  • Dolar
    32.4438
    %0.01
  • Euro
    34.797
    %0.12

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Besicilik ve teşvik çalışmaları

08 Ekim 2022 Cumartesi 11:41
 Hayvancılık ülkemizin önemli gelir kapılarından birisi. Besicilik için son derece uygun bir iklimimiz bulunmakta.
 
Öte yandan Antalya tüm ilçeleriyle birlikte tarım ve hayvancılık için son derece uygun bir yapıya sahip. Mesela Korkuteli’de besicilik için uygun alanlar olduğu kadar Akseki’de de var. Manavgat, Gazipaşa, Elmalı ve Kaş ilçelerimizde de uygun mera alanlarımız bulunmakta.
 
Dolayısıyla bu konuda önemli olan husus besiciliği ve tarımı yeşvik etmek ve geliştirmektir.
 
Merkez ilçelerimizde de hayvancılığı teşvik etmek ve besicilere aşı ve ilaçlama hizmetleri verilmekte.
 
Bu noktada Konyaaltı Belediyesi’nin 2019 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı küçükbaş hayvanlara yönelik ücretsiz aşı ve ilaçlama hizmetine, büyükbaş hayvanları da dahil ederek yine bu alanda bir çalışma başlattı.
 
Konyaaltı Belediyesi, yerelden kalkınma modeli ile ilçe sınırları içerisindeki hayvan üreticilerine ücretsiz aşı, ilaçlama ve mera ıslahı gibi destekleri vermeye devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerdeki hayvan üreticilerine yemlik, gölgelik ve hayvanların rahat su içebilmeleri için suluklar inşa eden Konyaaltı Belediyesi, yine hayvanların daha rahat beslenebilmeleri için meralara ot tohumu gerçekleştiriyor. İlaçlama makinesi ile hayvanları ve yaşam alanlarını zoonoz ve paraziter hastalıkların önlenmesi amacıyla ilaçlayan ekipler, vatandaşlardan gelen taleplere göre çalışmalarını sürdürüyor.
 
Diğer taraftan Konyaaltı Belediyesi’nin 2019 yılında başlattığı ve küçükbaş hayvanları kapsayan ücretsiz aşı ile ilaçlama hizmetine, büyükbaş hayvanlar da dahil edildi. Vatandaşlardan gelen taleplere göre artık büyükbaş hayvanlara da ilaçlama yapılacağı bildirildi.
 
Harımyurt Yaylası’nda büyükbaş hayvan üreticiliği yapan ve Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği ilaçlama desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden üreticiler ise, “Hayvanlarımızda oluşan, pire, kene gibi dış parazitler nedeniyle ilaçlama talebinde bulunduk. Belediyemiz de talebimize olumlu yanıt vererek
 
gelip ilaçlama yaptı. Hayvanlarımızın yaşam alanlarında oluşan parazitler, onları rahatsız ettiği kadar zamanla bizim evlerimize, bizlere de ulaşıyor. Belediyemizden Allah razı olsun. Bu önemli hizmet için çok teşekkür ediyorum’’ dediler.
 
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.
 
Sağlıcakla kaın.
Bu yazı toplam 287 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim