Bugün 17 Haziran 2024 Pazartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2451.592
    %-0.31
  • Dolar
    32.7425
    %-0.03
  • Euro
    34.9385
    %0.36

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Çevre sağlığı ve ilaçlama

25 Mayıs 2024 Cumartesi 00:03

İlimiz bilhassa sıcak ve nemli olması sebebiyle haşere üremesine son derece müsait bir özelliğe sahip.

            Kış ayları da dahil olmak üzere ılıman, nemli ve sıcak bir iklime sahip Antalya’da malumunuz üzere sinek ve sivrisinek şikayetleri maalesef eksik olmuyor.

            Bilhassa geçen sene bu mesele ile ilgili çok şikayet oldu.

            Sulak ve durgun su alanların zamanında temizlenmemesi, fosseptik çukurları, falezlerde gerekli temizleme ve ilaçlama yapılmaması gibi faktörler ilimizde haşere meselesinin çok fazla gündemde olmasına neden olmakta.

            Mayıs ayında olunan bugünlerde şimdi gözler bu sene sinek ve sivrisinek mücadelesinin nasıl yapılacağına çevrilmiş durumda.

           

   Bu vesileyle Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu aralıksız mücadele ediyor. 1600 personel 200 araçtan oluşan mücadele ordusu halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapmakta.

  Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, halkın rahat bir yaz geçirmesi için 200 araçla 1600 kişilik mücadele ordusu kurdu. Yaz aylarında oluşabilecek uçkun ve uçkun larvaları için harekete geçen vektörel mücadele ekipleri karada ve suda gece gündüz ilaçlama çalışması yapıyor. Halk sağlığını tehdit eden türlerin üremesini önlemek amacıyla yoğun bir mesai sergileyen ekipler, Antalya genelinde yaz boyunca ilaçlama çalışmalarına devam edecek.

 

 

Haşere meselesi ile ilgili olarak, sivrisinek, karasinek gibi haşerelerle mücadelede özellikle çatı katları, site bahçeleri, bodrumlardaki ve atık durumundaki malzemelerin üzerinde kalan su birikintilerinin bu tür canlıların üremesinde önemli bir faktör oluşturduğuna dikkat çeken konunun uzmanları ise,  “Vatandaşların çatılara ve binaların etraflarına koymuş oldukları boş kaplara dolan yağmur suyuyla beraber sivrisinek ve haşereler yumurtluyor. Sonrasında ani ve kontrolsüz uçkun meydana geliyor. İlaçlama personelimiz bu çatı katları, balkon ve bahçelerindeki su birikintilerine ulaşamaması sebebiyle, vatandaşlar tarafından biriken suların boşaltılması gerekiyor" dediler.

            Sorunsuz ve haşeresiz günler diliyorum.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 164 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim