İlimiz iklimi gereği kış aylarında bile ılıman bir özelliğe sahip bulunmakta.
Mevsim geçişlerinde bile çok farklılıkların olmadığı ilimizde malumunuz üzere haşere ile mücadele büyük önem taşımakta.
Haşere şikayetlerinin eksik olmadığı ilimizde ilçelerde artan bu sorunun çözümü ile ilgili daha kapsamlı çalışmalar yapılması lazım.
Mesela falezlerin ilaçlanmasından tutun da, durgun dere yatakları, zamanında ilaçlanmayan fosseptikler, onarılmayan rögar kapakları, eski araç lastikleri haşerelerin üremesi için uygun ortamlar.
Bu manada geçtiğimiz günlerde eski araç lastiklerinin toplanması ile ilgili ilgili Büyükşehir belediyesi bir çalışma yaptı.
Haşereyle mücadele çalışmalarına kış aylarında da devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, sinekler için önemli bir üreme kaynağı olan eski araç lastiklerini toplayarak, geri dönüşüme gönderiyor.
Sinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını etkin bir biçimde sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında da üreme kaynaklarının ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcıyor. Eski, kullanılmayan ve çevreye gelişi güzel bırakılan araç lastikleri de içlerine dolan sular yüzünden sinekler için önemli bir üreme alanı oluyor. Büyükşehir ekipleri, yağışların da başlamasıyla ilçelerde gelişi güzel bırakılan araç lastiklerini toplama çalışmalarına hız verdi. Toplanan onlarca araç lastiği ile sineklerin en önemli üreme kaynaklarından biri kurutulurken, bu lastiklerinin geri dönüşüme gönderilmesi ile de çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenmekte.
Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri son olarak Manavgat’ta boş alanlara, ormana ve yol kenarlarına atılan araç lastiklerini topladı. Lastikler geri dönüşümde kullanılmak üzere Konya’ya gönderildi. Her türlü zararlı haşerelere karşı mücadeleyi, uzun zamandır sürdürdüklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “Manavgat’ta yılda ortalama 50 ton lastik topluyoruz. Gerçekten ciddi bir mücadele yapılıyor. Hem sinekle mücadele ediliyor hem de çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz” dediler.
Haşereyle mücadele kesintiye uğratılmadan sürdürülmesi gereken bir mesele.
Dolayısıyla çevre sağlığı açısından bu tarz çalışmaları daha da artırmak lazım.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 441 defa okunmuştur.