Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Geri dönüşüm ve Konyaaltı

06 Eylül 2021 Pazartesi 02:30

   Geri dönüşüm yoluyla hem çevrenin temizlenmesi, hem de ekonomik katkı sağlanması mümkün.

            Zira senelerdir Avrupa ülkeleri çevre dostu projeler üreterek hem sağlıklı bir ortamı teşvik ediyorlar, hem de çöpleri ayrıştırarak ekonomiye ciddi manada yarar sağlıyorlar.

            Ülkemizde de bu tarz projeler başladı ve çevre sağlığı açısından olumlu sonuçlar vermekte.

            Şehrimizde de geri dönüşümü teşvik anlamında yerel belediyeler olumlu çalışmalar yapmakta.

            Bu çalışmalardan birisini de Konyaaltı Belediyesi yapıyor.

Konyaaltı Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı geri dönüşüm kampanyası ile vatandaşların evlerinde ve ofislerinde kullanılamayacak durumda olan kitap, defter, dergi, gazete gibi malzemeleri ‘Sıfır Atık Yönetimi’ kapsamında geri dönüşüme kazandırıyor. Atık materyalleri geri dönüşüme kazandırmak isteyen vatandaşlar, Konyaaltı Belediyesi’nin ilçenin çeşitli noktalarına konumlandırdığı mobil atık toplama merkezlerine bırakabiliyor. Ayrıca vatandaşlar, sosyal medya ve Halk Masa ekipleri ile iletişime geçip, adres ve iletişim bilgilerini vererek, atıkların belediye ekiplerince alınmasını da sağlayabiliyor. Toplanan atık malzemeler belediye ekiplerince geri dönüşüm merkezine teslim edilerek, yeniden işlemden geçiriliyor.

   Başlattıkları ‘atık kitap’ kampanyası ile hem ormanları koruduklarını hem de ekonomiye katkı sağladıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, belediye olarak sıfır atık projelerine son derece önem verdiklerini söyledi. Kağıt israfının doğaya ve ekonomiye verdiği zararın önüne geçebilmek adına böyle bir proje başlattıklarını ifade eden Başkan Esen, “Yurttaşlarımızın, kullanılamayacak durumda olan kitap, defter, dergi gibi malzemelerini Konyaaltı’nın çeşitli noktalarına konumlandırdığımız mobil atık toplama merkezlerimize bırakabilecekleri gibi belediyemiz Halk Masa ekiplerini arayarak ya da sosyal medya üzerinden iletişim kurarak da atıkları almamızı sağlayabilirler. Ülke olarak geri dönüşüm konusunda maalesef hala istediğimiz noktada değiliz. Yerel yönetimler olarak bu konuda örnek olmak istiyoruz. Çünkü bu doğa ve ormanlar hepimizin. Onları koruma görevi de hepimize düşüyor” diyerek tüm vatandaşları çevre dostu projelerine destek vermeye çağırdı.

            Daha yaşanabilir bir çevre için hepimize görev düşüyor.

            Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 679 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim