Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Hıdırlık Kulesi ve kazılar

24 Şubat 2022 Perşembe 00:17

 Şehrimiz hakikaten tarihi yapılarla çok zengin bir özelliğe sahip.

Medeniyetlerin beşiği olan bir coğrafyada yer alan Antalya’nın neredeyse tam ilçelerinde farklı uygarlıkların izleri bulunmakta.

Şehir merkezinde ise öylesine zengin tarihi eserlerimiz var ki her görüntüsü bir başka güzel ve değerli.

Saat Kulesi, Hadrianus Kapısı, Yivli Minare ve diğerleri.

Hıdırlık Kulesi de bunlardan bir tanesi.

         Hıdırlık Kulesi’ndeki arkeolojik kazılar ise devam etmekte.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Hıdırlık Kulesi çevresinde yürüttüğü arkeolojik kazı çalışmasını genişletiyor. Hıdırlık Kulesi arkasında yer alan itfaiye istasyonunun bulunduğu alan da kazı alanına dahil ediliyor. Eylül ayında tamamlanması hedeflenen kazıların ardından ortaya çıkan tarihi yapılar, çok güzel bir seyir terası projesi ile Antalyalılarla buluşturulacak.

 Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için başlattığı kazı çalışması devam ediyor. Doğa kültür ve tarihin buluşma noktalarından Hıdırlık Kulesi, yapılan kazı çalışmaları ile değerine değer katıyor.

  Hıdırlık Kulesi çevresinde 2 bin 500 metrekarelik bir alanda kazı çalışması yürüttüklerini belirten yetkililer, “Şu ana kadar yapılan kazılarda tarihi bir hamama rastlandı. Ayrıca Cumhuriyet döneminden kalma olduğu tahmin edilen bir buz fabrikası ve tarihi bir kanal tespit edildi. Kazı alanını genişletiyoruz. Hıdırlık Kulesi arkasında itfaiye istasyonunun bulunduğu alanı da kazı alanına dahil edeceğiz” dediler.

  Eylül ayı gibi kazıyı tamamlamayı hedeflediklerini belirten yetkililer,  ardından Hıdırlık çevresinde çıkan eserlerin sergileneceği, muhteşem falez ve Antalya manzarasının da izlenebileceği çok güzel bir seyir terası projesi gerçekleştireceklerini söylediler.

   Söz konusu çalışmaların tamamlanması ile birlikte yeni bir çekim merkezi daha oluşacak gibi görünüyor.

         Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 631 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim