Antalya’da 19 ilçemiz var ve bu ilçelerimizde hakikaten çok önemli tarihi eserlerimiz var.
Ben zaman zaman gittiğim Elmalı ve Korkuteli’de şahsen bunu görüyorum.
Bu yazımda Korkuteli’deki tarihi 700 yıllık Alaaddin Camii’nden söz etmek istiyorum.
Korkuteli ilçesinde, taç kapısıyla ünlü Anadolu beylikleri döneminde Karamanoğlu Alaaddin Bey’in yaptırdığı tahmin edilen 700 yıllık Alaaddin Camisi, yaklaşık 5 yıldır süren restorasyon çalışmalarının bitmesinin ardından ibadete açıldı.
Mühim bir Selçuklu kenti olan Antalya’da son senelerde yapılan restorasyon çalışmaları ile ecdad yadigarı camileri, hanları, hamamları ve kervansarayları yeniden ayağa kaldırıyor.
Bu çalışmalar kapsamında günümüzde de turizmin başkenti olan Antalya‘nın Korkuteli ilçemizde yaklaşık 700 yıl önce Karamanoğlu Alaaddin Bey’in yaptırdığı tahmin edilen Alaaddin Cami bulunuyor.
Yaklaşık 5 yıl süren ve bugüne kadar 2 trilyon 293 bin lira civarında para harcanarak tamamlanan çalışmalar sonucu cami, 8 metre uzunluğundaki, süslemeleri, kabartmalarıyla Anadolu’da bir benzeri daha olmayan taç kapısı, mihrabıyla itinalı onarılınca eski görkemine kavuştu.
Benim burada belirtmek istediğim husus; 19 tane ilçemizin hemen hemen tamamında çok zengin bir tarihi eser var.
Camiler, Hanlar, kervansaraylar, su sarnıçları, ve daha pek çok sayamayacağım tarihi eserlerin yıprananları restore ederek turizme kazandırmamız lazım.
Çünkü turizm ilçelerimizde de yaygınlaşmalı.
İlçelerimiz turizmden daha fazla faydalanmalı.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 899 defa okunmuştur.