Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2488.665
    %0.68
  • Dolar
    32.5062
    %0.21
  • Euro
    34.7208
    %0.07

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Kadın kooperatiflere destek

20 Haziran 2022 Pazartesi 03:22

 Üretimin yaygınlaştırılması, el emeği ürünlerin vatandaşlarla, tüketicilerle buluşturulması oldukça önem taşıyor.

İçinde bulunduğumuz Haziran ayında hava sıcaklığının iyice arttığı bugünlerde bir taraftan da el emeği ürünler vitrine çıkarılıyor.

Kadın kooperatiflerinde üretilen el emeği yiyecekler doğal olması nedeniyle büyük rağbet görüyor.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerelden Kalkınma Projesi’ kapsamında kadın kooperatiflerine desteğini sürdürüyor. Kadınların el emeği ürünlerini satabileceği Kadın Kooperatifleri Satış Alanı, İsmet İnönü Kent Parkı içerisinde açıldı. Kadınların ürettiği doğal ürünler, Antalyalılardan yoğun ilgi görmeye başladı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifleri Satış Alanı İsmet İnönü Kent Parkı içerisinde hizmete girdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ‘Yerelden Kalkınma’ ilkesiyle desteklediği kadın kooperatifleri, ürettikleri reçel, tarhana, erişte, mantı, makarna, sirke gibi el emeği doğal ürünleri, artık daha kolay tüketiciyle buluşturuyor. Satışa sunulan ürünler Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile yürütülen ‘Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar’ projesi kapsamında Korkuteli’nde kurulan üretim tesisinde üretiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin, yerelden kalkınma projelerini önemsediklerini söyledi. Yerelde üretilen ürünlerin daha kolay son tüketiciye ulaşmasını istediklerini dile getiren Güven Ulutekin, “Büyükşehir Belediyesi ve BAKA işbirliğiyle yürüttüğümüz projemiz bugünlere kadar geldi. İlk olarak Korkuteli’nde bir üretim atölyesi kurduk. Aynı noktada bir de satış alanı oluşturduk. Antalya merkezde de eskiden aşevi olarak kullandığımız yeri de üretim merkezi haline getirdik. İsmet İnönü Kent Parkı içerisinde Emekli Kahvemizin yanındaki binayı satış alanı olarak düzenledik. Bu projemizi daha çok geliştirmek istiyoruz. Emekli Kahvelerimizde, belediye şirketlerimize ait işletmelerde satış üniteleri oluşturacağız. Burada kadınların kendi aile ekonomilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. Amacımız bu projeyi Antalya’nın 19 ilçesinde yaygınlaştırmak” dedi.

 

Öte yandan vatandaşlar böyle doğal ürünlerin teşvik edildiği projelerle kadınlara destek verilmesinin çok önemli olduğunu

belirterek bu tarz projelerin mutlak surette desteklenmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 523 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim